Šport > Nogomet
335 ogledov

"Kazen PSG-ju? V Katarju se smejijo"

Hans-Joachim Watzke Epa Hans-Joachim Watzke
Nove kritike na račun Paris Saint-Germaina.

Francoski prvoligaš je z odmevnimi nakupi v poletnem prestopnem roku stopil na žulj nogometnim veljakom. Seznamu kritikov se je pridružil izvršni dirketor Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke, ki je javno spregovoril o neučinkovitosti finančnega fair-playa (FFP) in samovoljnem ravnanju kluba, ki denarna sredstva črpa s Srednjega vzhoda.

"Ne vem," je sprva na vprašanje, kako omejiti vrtoglave odškodnine, odvrnil Watzke. "To je Uefina naloga in morali bi najeti visoko kvalificirane odvetnike. Ene stvari ne smejo narediti, to je kaznovati PSG. Največji nesmisel je, da denarno kaznujejo Pariz. V Katarju se temu smejijo," je dejal Watzke in predlagal drugačen pristop. "Odštejte jim točke. Potem bi se marsikaj spremenilo. To je stvar Uefe," je dodal.

PSG je samo za Neymarja (222) in Kyliana Mbappeja (180) odštel več kot 400 milijonov evrov. Evropsko nogometno zvezo (Uefa) je k preiskavi pozval tudi predsednik španske La Lige Javier Tebas. Preiskava je v teku.

aleksander čeferin Grožnja Šport PSG na nogah, Čeferin dvignil veliko prahu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice