Šport > Nogomet
9700 ogledov

PSG na nogah, Čeferin dvignil veliko prahu

aleksander čeferin EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je nagnal strah v kosti Paris Saint-Germainu.

Francoski nogometni velikan Paris Saint-Germain v lasti katarske družbe Oryx Qatar Sports Investments je med poletnim prestopnim rokom za nove okrepitve odštel več kot 400 milijonov evrov in privzdignil obrvi marsikateremu podporniku finančnega fair-playa (FFP).

javier tebas Ostra kritika Šport "PSG in Neymarja smo ujeli pri uriniranju v bazen"

Krovna nogometna zveza (Uefa), kateri od leta 2016 predseduje Aleksander Čeferin, je zaradi suma kršitev FFP sprožila preiskavo proti pariškemu klubu, oglasil pa se je tudi prvi mož španske La Lige Javier Tebas, ki francoskemu prvoligašu javno grozi s sodiščem.

Nasser Al-Khelaifi | Avtor: Epa Epa
PSG je v uradnem odzivu zatrjeval, da je njihovo poslovanje transparentno in v skladu s predpisano zakonodajo, v isti sapi pa je predstavnike Uefe povabil v svoje pisarne in odločno sporočil: "Ničesar ne skrivamo!"

Predsenik evropske zveze Čeferin je javno poudaril, da je v primeru krišiteljev pripravljen poseči po radikalnih ukrepih, kar so francoski mediji  pokrepili z izjavo, ki jo je v javnost lansirala L'Equipe. "Če želim biti tako priljubljen kot Michel Platini, vem, da moram PSG izključiti iz evropskih tekmovanj," Slovenca citira L'Equipe.

Čeferin je svoje stališče do kršitev finančnega fair-playa (FFP) izrazil že pred mesecem dni, ko je za L'Equipe dejal: "Ne bojimo se kaznovati." Pred nekaj dnevi je znova poudaril, da se kršiteljem ne piše nič dobrega: "Nihče ni nad zakonom" je zatrdil.

Neymar Ping-pong Šport Neymar vrača udarec Barceloni, FIFA preiskuje

Domnevna izjava, s katero naj bi Čeferin neposredno grozil francoskemu klubu, je dvignila veliko prahu. Odzvala se je tudi Uefa in zatrdila, da Čeferin nikakor ne razmišlja o izključitvi PSG-ja.

Več bo znanega po koncu preiskave o morebitnih finančnih malverzacijah vodilne ekipe francoske Ligue 1.

Finančni fair-play (FFP) je uvedla Uefa z namenom reguliranja potrošnje nogometnih klubov glede na prihodke. S pomočjo FFP-ja naj bi omejili pretirano zapravljanje in povečevanje dolgov, ki bi ogrožali dolgoročno prihodnost kluba. Po pravilih FFP-ja klub ne sme zapraviti več, kot zasluži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice