Šport > Nogomet
97 ogledov

Juve s profitom, Milan v finančni krizi

juventus EPA
Italijanska velikana sta v zadnjem času poslovala zelo različno.

 Italijanski nogometni prvak Juventus je v preteklem finančnem obdobju ustvaril 411,5 milijona evrov oziroma 42,6 milijona dobička. Veliko slabše pa kaže Milanu, ki se je znašel v novih finančnih težavah, čeprav je dobil kitajske vlagatelje.

"V prejšnji sezoni smo osvojili scudetto in prišli do finala lige prvakov. Naši cilji ostajajo enaki. Želimo osvojiti sedmi zaporedni naslov, kar do zdaj ni uspelo še nobenemu klubu v Italiji," je na skupščini dejal predsednik Juventusa Andrea Agnelli.

Ob tem se je posebej zahvalil šestim igralcem stare dame, ki so bili del ekipe pri zadnjih šestih lovorikah, to so Gianluigi Buffon, Stephan Lichtsteiner, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Claudio Marchisio in Leonardo Bonucci, ki pa je vmes zapustil Juventus in se preselil v AC Milan.

In prav njegov novi klub se je znašel v finančnih težavah. Nekdanji lastnik Milana Silvio Berlusconi trdi, da je klub zašel v finančne težave, čeprav je dobil nove lastnike, to je podjetje Rossoneri Sport Investment Luxembourg s kitajskim tajkunom Li Yonghongom. Podjetje je črne-rdeče odkupilo za 750 milijonov evrov, kitajski vlagatelji pa so ob podpori ameriškega sklada Elliott za nove igralce namenili okrog 200 milijonov.

"Klub je v finančnih težavah. Skrbi me molk gospoda Lija. Če bo Milan nadaljeval s slabimi rezultati, obstaja velika verjetnost, da bo sklad Elliott spomladi prevzel klub. Prava težava bo, če se Milan ne uvrsti v ligo prvakov. Minus bo v tem primeru znašal več kot 100 milijonov," je za italijanske medije povedal Berlusconi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice