Šport > Nogomet
488 ogledov

Icardi in Handanović junaka derbija svete Marije

Mauro Icardi Inter AC Milan epa Mauro Icardi je sosedom zabil tri gole.
Nedeljski spored 8. kola italijanske Serie A se je sklenil z mestnim derbijem med Interjem in AC Milanom. Atalanta poražena, Chievo do remija.

219. milanski Derby della Madonnina (če štejemo le uradne tekme) se je končal z zmago Interja (3:2), ta je bil tokrat v vlogi gostitelja. Srečanje je ponudilo obilo priložnosti in razburjenja, po uspehu pa je Inter skočil na drugo mesto, medtem ko je AC Milan padel na deseto.

V prvem polčasu je bil boljši Inter. Antonio Candreva je v 13. minuti zadel prečko, sredi polčasa je João Miranda po predložku sprožil malce mimo gola. V 28. minuti so Nerazzurri zasluženo povedli, potem ko so ukradli žogo na sredini in izvedli protinapad, podajo Candreve je v zadetek spremenil Mauro Icardi. Milan je prvič resneje zagrozil v 44. minuti, po strelu Fabia Borinija je Samir Handanović odlično posredoval in rešil vodstvo.

Gigi Buffon Italija Kompliment in pol Šport Slovenca navdušujeta Gigija Buffona

Drugi polčas se je začel s prevlado Milana. André Silva je stresel vratnico, gol Mattea Musacchia je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, Handanović je bil še nekajkrat na preizkušnji. Do izenačenja je prišlo v 56. minuti, Suso je z natančnim diagonalnim strelom z 20 metrov matiral nemočnega slovenskega vratarja.

Sledilo je obdobje razgibane igre in kmalu je spet zapretil Inter, Matías Vecino je meril mimo vrat. Na drugi strani je Handanović fantastično ubranil poskus Giacoma Bonaventure, slednji je streljal iz bližine po predložku Borinija. Le minuto kasneje novo vodstvo Interja, akcijo Ivana Perišića je atraktivno zaključil Icardi.

Rossoneri so krenili po izenačenje in v 81. minuti so ga po kontinuiranim pritiskom tudi dosegli. Pred vrati se je odlično znašel Bonaventura in premagal Handanovića, ki bi skoraj odbil usodni strel, toda žoga je končala v mreži. 

V sklepnih minutah je bolj pogumno po tri točke krenil Inter. Éderjev strel so branilci Milana še uspeli blokirati, v 89. minuti pa je Ricardo Rodríguez pred golom nepotrebno podrl tekmeca in zakrivil enajstmetrovko. Icardi je ohranil mirne živce, matiral Gianluigija Donnarummo in dopolnil svoj hat-trick.

Samir Handanović Inter AC Milan | Avtor: Epa Epa

Poraz Atalante, remi Chieva

Atalanta je klonila na gostovanju pri Sampdorii (3:1). Gostje so sicer povedli, v drugem polčasu pa je sledil preobrat, ko so Genovažani v zgolj dvanajstih minutah zabili tri gole. Josip Iličić je za moštvo iz Bergama igral do 72. minute, Jasmin Kurtić je obsedel na klopi.

Chievo je prišel do točke pri Sassuolu (0:0) in se utrdil v sredini lestvice. Valter Birsa je za Verončane igral do 76. minute, Boštjan Cesar je ostal med rezervisti.

Boštjan Cesar 100. nastop Stožice Globok poklon Šport Boštjan Cesar stotič za slovensko reprezentanco

Torino je v zadnjih trenutkih prišel do remija v Crotoneju (2:2), Fiorentina je doma premagala Udinese (2:1), Bologna je bila boljša od novinca Spala (2:1), Genoa pa je prvič v sezoni slavila, na Sardiniji je vzela mero Cagliariju (2:3).

Že v soboto je Lazio prekinil dolgoletno sušo proti aktualnemu prvaku Juventusu s presenetljivo zmago v gosteh (1:2), "Derby del Sole" med AS Romo in Napolijem na Olimpicu pa so dobili gostje (0:1).

V ponedeljek bo na sporedu še sklepno srečanje kola med Hellas Verono in zadnjeuvrščenim Beneventom, za katerega brani Slovenec Vid Belec. Oba kluba sta še brez zmage.

Serie A, 8. kolo:

Inter - AC Milan 3:2 (1:0)
Icardi 28., 63., 90./11m; Suso 56., Bonaventura 81.

Sampdoria - Atalanta 3:1 (0:1)
Zapata 56., Caprari 60., Linetty 68.; Cristante 21.

Sassuolo - Chievo 0:0 (0:0)

Crotone - Torino 2:2 (1:0)
Rohden 25., Martella 64.; Falque 54., De Silvestri 92.

Fiorentina - Udinese 2:1 (1:0)
Théréau 28., 57.; Samir 72.

Bologna - Spal 2:1 (1:0)
Poli 30., Salamon 49./ag; Antenucci 88.

Cagliari - Genoa 2:3 (0:2)
Pavoletti 48., João Pedro 79./11m; Galabinov 8., Taarabt 36., Rigoni 75.

Juventus - Lazio 1:2 (1:0)
Costa 23.; Immobile 47., 54./11m

AS Roma - Napoli 0:1 (0:1)
Insigne 20.

Ponedeljek:
Hellas Verona - Benevento

LESTVICA:
1. Napoli 24 točk
2. Inter 22
3. Juventus 19
4.  Lazio 19
5. AS Roma 15 (-1)
6. Sampdoria 14 (-1)
7. Bologna 14
...
17. Spal 5
18. Sassuolo 5
19. Hellas Verona 3 (-1)
20. Benevento 0 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.