Šport > Nogomet
2490 ogledov

Kek: Zapustil bom Rijeko, če ...

Matjaž Kek HNK Rijeka
Nogometni klub na Reki je zašel v negotovo obdobje.

Predsednik hrvaškega nogometnega prvaka HNK Rijeka Damir Mišković je na današnji novinarski konferenci na Reki povedal, da je pripravljen prevzeti večinski lastniški delež v klubu, če bo dobil podporo večine od približno 8000 članov kluba. Trener Rijeke Matjaž Kek je ob tem napovedal, da bo odšel iz reškega moštva, če bo Mišković zapustil klub.

Hrvaški nogometni prvak Rijeka se v novi sezoni sooča z veliko rezultatsko krizo, medtem ko uprava kluba pripravlja lastniško prestrukturiranje. Nekatere namene uprave pri prodaji in nakupu igralcev med poletjem so pripeljale tudi do odprtega nezadovoljstva dela najbolj radikalnih navijačev kluba, ki so zbrani v skupini Armada in so na prejšnji tekmi na Rujevci s transparenti opozorili Miškovića naj se umakne od "hrvaške nogometne mafije".

Armada je posebej zamerila Miškoviću, ker se je večkrat srečal s svetovalcem zagrebškega kluba Dinamo Zdravkom Mamićem, med drugim naj bi se dogovorila o prodaji najboljšega napadalca Rijeke Marija Gavranovića v Dinamo, ki je ta čas vodilni v hrvaškem prvenstvu.

matjaž kek Trener Šport Kek ponudil odstop, pri Rijeki hitro reagirali

Mišković je danes potrdil, da se je ponedeljek zvečer pogovarjal s predstavniki Armade ter da je sprejel njihovo sporočilo, a je tudi navijačem razložil, da je "predsednik kluba in ne ultras". Povedal je, da bo delal v korist kluba, kar ne pomeni, da ne bo kupoval in prodajal igralcev v Dinamo, Hajduk, Osijek ali kakšen drug konkurenčen klub, ker je edino merilo denar.

Pojasnil je, da se Rijeka od leta 2014 sama financira, ter da je nastopil čas za ločitev od italijanskega sklada Social Sport, ki je prevzel reški klub pred petimi leti, ko je bila Rijeka pred vrati hrvaške druge nogometne lige. Predsednik kluba je potrdil, da je s svojo družino pripravljen prevzeti 70-odstotni delež kluba in s tem tudi vodenje kluba v prihodnje.

Kot je napovedal, bo do 22. decembra pripravil dokumentacijo za prevzem kluba, v naslednjih treh dneh pa bodo v upravi izvedli tudi anketo med približno 8000 člani kluba, o tem, ali soglašajo z Miškovićevim prevzemom kluba. Če ne bo dobil večinske podpore članov kluba, bo odstopil od namere, ne glede na lastni denar, ki ga je do sedaj vložil v klub, je še izpostavil Mišković.

Matjaž Kek HNK Rijeka Našli zamenjavo Šport Čehi "odstavili" Keka, Rijeka reagirala

Slovenski nogometni strokovnjak Kek je napovedal, da bo tudi on zapustil klub, če bo Mišković odšel, je danes poročal reški časnik Novi list. "Če bo Mišković odšel, zagotovo ne bom več trener. V takšnem položaju bo največ izgubil klub. Rijeka ni klub, Rijeka je religija te regije," je izjavil nekdanji slovenski selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.