Šport > Nogomet
16 ogledov

Februar: Messi boljši od Ronalda

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo Žurnal24 main
Kdo je boljši v Španiji, Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo? Spletni portal goal.com tesno spremlja statistiko najboljših nogometašev na svetu. Messi je bil februarja statistično boljši, Barcelona pa za tri točke slabša od belega baleta.

Dva najboljša nogometaša na svetu ostajata skoraj poravnana, kar zadeva dosežke v španskem nogometnem prvenstvu. Februarja je bil po statistiki spletnega portala goal.com boljši Lionel Messi, uspešnost njunih klubov pa je različna.

Real Madrid je februarja zbral maksimalno število točk, v štirih tekmah dvanajst. Barcelona je doživela boleč poraz v gosteh proti Osasuni s 3:2, ki jih je oddaljil od boja za ubranitev naslova španskega prvaka. Čeprav je Messi v Pamploni zatajil, Real pa Kataloncem pobegnil za deset točk, pa je zablestel že proti Valencii, ko je s štirimi zadetki pripomogel k zmagi Barcelone s 5:1. Ronaldo je blestel v zmagi s 4:0 proti Levanteju, ko mu je uspel hat-trick.
Messi je dosegel zadetek več od Portugalca, ki je v prvenstvu še vedno za gol boljši (29:28).

Statistika obeh zvezdnikov v februarju razkriva:
Ronaldo proti Messiju (število tekem: 4):
Minute na igrišču: 376:377
Goli: 5:6
Enajstmetrovke: 1:0
Streli na gol: 30:24
Podaje: 164:275

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.