Šport > Nogomet
30 ogledov

Fergie občuduje Di Cania, Benítezu odleglo

alex ferguson rafael benitez Reuters
V angleški Premier ligi še vedno veliko prahu dviguje imenovanje Paola Di Cania, ki je prevzel vodenje Sunderlanda. Mnenja o kontroverznem Italijanu so deljena, njegova prisotnost pa očitno ne moti Sir Alexa Fergusona, ki je priznal, da občuduje pristop italijanskega stratega.

Paolu Di Caniu po odstopu z mesta trenerja angleškega tretjeligaša Swindon Towna ni bilo treba dolgo čakati na novo ponudbo. Italijana je rekrutiral Sunderland, ki je prekinili sodelovanje z Martinom O'Neillom. Prihod Di Cania je botroval odstopu podpredsednika angleškega prvoligaša, Italijan pa je kot kaže dobil novega simpatizerja.

Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson občuduje strast svojega trenerskega kolega in spodbuja atraktiven način igre, h kateremu stremi Di Canio.

paolo di canio | Avtor: Reuters Reuters
''Moram priznati, da mi je všeč njegov pristop k igri. Všeč mi je njegova nogometna filozofija, da raje igra po tleh, kot po zraku. V spominu imam sliko, ko stoji na trenerjevem prostoru in kaže proti nebu in tlom, da bi igralcem sporočil, naj žogo spustijo na tla. Pred njim je težak izziv, če bo želel Sunderland obdržati v Premier ligi,'' je povedal Ferguson.

Benítezu odleglo

Prihod Di Cania je razveselil tudi trenerja Chelseaja Rafaela Beníteza, ki meni, da ga bo zloglasni Italijan razbremenil medijske pozornosti. ''Pozornosti bo na njem in za spremembo ne na meni,'' je pred obračunom s Sunderlandom povedal Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.