Šport > Nogomet
29 ogledov

Ferguson: ''To je popoln nesmisel''

alex ferguson EPA
Zloglasno rivalstvo med Alexom Fergusonom in Rafaelom Benítezem se nadaljuje. Potem ko je Španec trenerja rdečih vragov obtožil, da mu po tekmi pokala FA ni hotel seči v roko, se je oglasil Ferguson in obtožbe trenerja Chelseaja označil za ''nesmisel''.

Trener Chelseaja Rafael Benítez, ki je znan po svojem dolgoletnem rivalstvu z Alexom Fergusonom, je po četrtfinalni tekmi pokala FA, kjer so si Londončani z remijem priigrali ponovitev tekme, Fergusona obtožil, da mu po koncu obračuna ni hotel seči v roko. Še več, trener Manchester Uniteda naj bi svojega tekmeca povsem ignoriral.

rafael benitez | Avtor: Reuters Reuters
Domnevnega incidenta se je na tiskovni konferenci pred sobotnim obračunom proti Readingu dotaknil tudi Fergie. ''To je nesmisel. Zakaj mu ne bi hotel seči v roko? Delil sem avtograme in sploh ga nisem videl. Nimam pojma, zakaj je to rekel. Če se je želel rokovati, bi lahko stopil predme. To je popoln nesmisel,'' je dejal Ferguson.

Škotski strateg na tekmi proti Readingu ne bo mogel računati na Nanija in poškodovanega Phila Jonesa, a poškodba slednjega le ni tako resna, kot se je sprva zdelo. ''Po tekmi s Chelseajem smo mislili, da se nam obeta nova težka poškodba. Izkazalo se je, da ni tako resno, vendar bo manjkal nekaj tednov,'' je povedal 71-letnik.

Za konec je spregovoril še o odločitvi Readinga, da odslovi trenerja Briana McDermotta. ''Ne razumem. Če bi to storili decembra ali januarja, potem bi razumel, saj bi lahko pripeljali nove igralce. McDermott je glede na pogoje opravil odlično delo. Januarja je bil trener meseca - upam, da ne bom tokrat jaz trener meseca,'' je zaključil Škot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.