Šport > Nogomet
25 ogledov

Benítez: ''Ferguson me je ignoriral''

ferguson benitez Manchester United Chelsea pokal FA Reuters
Konec četrtfinalnega obračuna Pokala FA med Manchestrom Unitedom in Chelseajem je zaznamoval domnevni incident med Alexom Fergusonom in Rafaelom Benítezom. Slednji je po tekmi, ki se je končala z neodločenim izidom (2:2), svojega večnega rivala obtožil, da mu ni hotel seči v roko in je preprosto odkorakal mimo njega.

Rafael Benítez je poskrbel za novo iskrico v odnosu z Alexom Fergusonom, s katerim sta se v zadnjih letih zapletla v številne verbalne obračune. Španski trener na klopi Chelseaja trdi, da ga je Ferguson po četrtfinalni tekmi Pokala FA namerno ignoriral. ''Čakal sem. Odločitev je njegova, jaz sem ga čakal,'' je povedal Benítez in dodal: ''Vprašajte ga, če ste dovolj pogumni. Tako se je odločil. Jaz sem bil pripravljen.''

Rivalstvo med nogometnima strategoma sega v čas, ko je Benítez sedel na klopi Liverpoola. Tudi Španec se po tekmi ni pretirano trudil, da bi Škotu segel v roko. ''Proslavljal sem s svojimi igralci,'' je dejal trener Chelseaja.

Rafa: ''Zaslužili smo si zmago''

Modri so v prvem polčasu zaostajali že z dvema goloma, v drugem delu pa sta za preobrat poskrbela Eden Hazard in Ramires. Benítez meni, da si je Chelsea zaslužil zmago. ''Analizirali smo tekmo in zaslužili smo si zmago. V prvem polčasu smo naredili dve napaki in prejeli dva zadetka, v drugem pa smo bili boljši od njih in si ustvarili številne priložnosti. Vse je bilo na njihovi strani. Igrali so doma, medtem ko smo se mi vračali iz Romunije (Chelsea je na tekmi Evropske lige izgubil proti Steaui Buchareștiju, op. a.). Igrali smo zelo dobro in zadovoljen sem s svojimi igralci,'' je povedal 52-letnik.

Benítez se zaveda, da se je z vstopom Hazarda in Johna Obija Mikela potek tekme bistveno spremenil. ''Vedeli smo, da moramo nekaj spremeniti, in Hazard je igralec, ki lahko naredi razliko, obenem pa je imel sveže noge. Videl sem karakter, ki sem ga pričakoval, in borili se bomo do konca sezone,'' je zaključil Španec.

Za incident na zelenici pa sta poskrbela Rio Ferdinand in Fernando Torres, ki sta se prerivala v 86. minuti. Benítez dogodka ni želel komentirati. ''Nisem videl posnetka. Ne govorim o stvareh, ki se zgodijo na igrišču.'' Angleška zveza je sporočila, da razmišlja o sankcijah, ki bi lahko doletele nogometaša rdečih vragov.

chelsea benitez | Avtor: Reuters Reuters

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.