Šport > Nogomet
51 ogledov

Sir Alex razčistil: Rooney ne odhaja!

wayne rooney alex ferguson EPA
Prihodnost Waynea Rooneyja je bila v zadnjih dneh predmet številnih špekulacij, saj naj bi bil Anglež na izhodnih vratih Manchester Uniteda. Sedaj je po mizi udaril šef rdečih vragov Sir Alex Ferguson in zatrdil, da bo Rooney tudi v prihodnji sezoni igral za rdeče vrage.

Govorice o skrhanem odnosu med Wayneom Rooneyem in Alexom Fergusonom je sprožila povratna tekma Lige prvakov proti Real Madridu, kjer je angleški napadalec v igro vstopil šele v 73. minuti. Kombinacija Robin van Persie/Danny Welbeck se je v prvem polčasu dobro obnesla, po rdečem kartonu Nanija pa so rdeči vragi prejeli dva zadetka. Ferguson je v preteklosti večkrat na klopi pustil zvezdnike v odhodu, zato so svetovne medije preplavila ugibanja o prihodnosti 27-letnega nogometaša.

wayne rooney | Avtor: EPA EPA
Pred nedeljskim četrtfinalnim obračunom pokala FA proti Chelseaju je Ferguson povedal: ''Kar pišete v časopisih, je ena navadna izmišljotina. Med mano in Rooneyjem ni nobenih težav,'' je zatrdil škotski strateg in dodal, da Rooney popolnoma razume razloge, zakaj ni začel tekme proti Realu. Na vprašanje, ali bo angleškega napadalca vključil v začetno enajsterico proti Chelseaju, je Ferguson odvrnil: ''Zakaj bi komurkoli pomagal s tem, da izdam postavo? Tega ne delamo. Wayne potrebuje veliko nogometa. Vedno je bil takšen in vedno bo tako.''

Odhoda Rooneya malo verjeten

Da Rooney ne bo zapusti Old Trafforda, meni tudi nekdanji pomočnik trenerja Steve McClaren. ''Alex vedno pravi, da po odhodu iz Uniteda obstaja samo ena pot, in sicer navzdol. Prav ima. Na svetu je so samo štirje, pet klubov, ki bi jih po odhodu iz Uniteda lahko smatrali za napredek. Poznam Rooneya in vem, da si želi samo igrati nogomet. Želi si zmagovati in osvajati lovorike. On je zmagovalec in za zmagovalce ni boljšega kluba, kot je Manchester United,'' je povedal McClaren.

Podobnega mnenja je tudi trener mestnega tekmeca Roberto Mancini. ''Mislim, da je Rooney eden najboljših napadalcev v Angliji in ne verjamem, da bo zapustil United,'' je povedal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.