Šport > Nogomet
30 ogledov

Rooney noče več streljati 11-metrovk

wayne rooney EPA
Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney se je odločil, da ne bo več izvajal strelov z bele točke. Angleški reprezentant bo to nalogo v prihodnosti prepustil Robinu van Persieju. Trener Manchester Cityja Roberto Mancini, ki ima na lestvici sedem točk zaostanka za vodilnimi rdečimi vragi, pa se nadeja spodrsljaja varovancev Alexa Fergusona.

Angleški nogometni zvezdnik Wayne Rooney pri Manchester Unitedu ne želi več izvajati enajstmetrovk. Sedemindvajsetlenik je v letošnji z bele točke zgrešil dvakrat, medtem ko je na tekmi pokala FA proti Fulhamu odgovornost prevzel Ryan Giggs. Rooney je še razkril, da bo v prihodnosti prva izbira Nizozemec Robin van Persie. ''Iskreno povem, da je bila to moja odločitev. Ni bilo dovolj dobro. Pogovoril sem se s trenerjem in mu povedal, da je Robin pripravljen prevzeti. V klubu, kakršen je Manchester United, sta dve zgrešeni enajstmetrovki preveč,'' je povedal Rooney.

Samozavestni Mancini

roberto mancini | Avtor: EPA EPA
Trener mestnega tekmeca Roberto Mancini, ki je ostal brez Maria Balotellija in že pogleduje v smeri Luisa Suareza, upa, da bo United v naslednjih mesecih napravil kakšno napako. ''United čakata dve pomembni tekmi in marca bi se lahko odločalo o prvenstvu. Mislim, da bo ob koncu februarja razlika zelo, zelo majhna,'' je optimistično napovedal Mancini.

Meščane v nedeljo čaka obračun z Liverpoolom, kjer letos blesti Luis Suarez. ''Suarez mi je všeč, ker je močan in trdo dela. Zame je eden najboljših nogometašev v Angliji,'' je dejal Italijan. Urugvajec je sicer napovedal, da bo ostal na Anfieldu, tudi če se jim ne bo uspelo kvalificirati v evropsko ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.