Šport > Nogomet
29 ogledov

Ferguson umirja žogico z Newcastlom

alex ferguson Reuters
Trener rdečih vragov Alex Ferguson poskuša umiriti žogico na relaciji Manchester United–Newcastle, potem ko je škotski strateg klub Alana Pardewa označil za ''majčken klub na severovzhodu''. Legendarni trener Uniteda je poudaril, da njegove besede niso bile namenjene navijačem Newcastla.

Alex Ferguson se je pred začetkom drugega polčasa na premierligaški tekmi med Manchester Unitedom in Newcastlom znesel nad sodniki, angleška nogometna zveza pa je odločila, da ga zaradi incidenta ne bo kaznovala. Trener Newcastla Alan Pardew je po tekmi dejal, da bi sam zaradi podobnega dejanja zagotovo prejel kazen.

Ferguson je v odzivu Newcastle proglasil za ''majčken klub na severovzhodu'', kar je povzročilo pravo gonjo navijačev angleškega prvoligaša. ''Moj namen ni bil, da bi žalil navijače Newcastla. Želim razjasniti nesporazum, ki se je pojavil kot posledica mojih komentarjev. Do navijačev Newcastla sem vedno čutil veliko spoštovanja. Kosajo se lahko z najboljšimi nogometnimi navijači na svetu,'' je povedal Ferguson in dodal: ''Njihova strast ni nikoli pojenjala, čeprav niso imeli veliko razlogov za veselje. Vedno so številčno podpirali svojo ekipo, kjerkoli je igrala. Kadar obiščemo St. James' Park, svojim igralcem vedno povem, da se bodo poleg ekipe morali spopadati tudi z atmosfero, ki jo ustvarijo navijači. Na žalost rezultati ne odražajo njihove lojalnosti. Če bi rezultati odražali podporo navijačev, bi bil Newcaslte eden izmed nogometnih velikanov. Tragično je, da že več kot 80 let niso osvojili ligaškega naslova.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.