Šport > Nogomet
31 ogledov

Ferguson zagrozil Ferdinandu

Alex Ferguson je z Manchester Unitedom šele na 8. mestu angleškega prvenstva. Žurnal24 main
Nogometaš Manchester Uniteda Rio Ferdinand je izpolnil svoje grožnje in se na tekmi s Stoke Cityjem pojavil brez ''obvezne'' majice Kick It Out. S tem si je nakopal jezo Sir Alexa Fergusona, ki je že obljubil sankcije za nogometaša rdečih vragov.

Ria Ferdinanda prav gotovo čakajo sankcije s strani vodstva Manchester Uniteda, saj na tekmi s Stoke Cityjem ni oblekel majice Kick It Out - organizacije, ki se bori proti rasizmu v nogometu. Triintridesetletnik je javno izrazil nezadovoljstvo nad epilogom primera John Terry, njegov ''šef'' Alex Ferguson pa je že v petek povedal, da bi morali majico obleči vsi, saj drugače kampanja ne bo dosegla željenega učinka. ''Razočaran sem. V petek sem rekel, da bi morali majico obleči vsi igralci. In on nas razočara. Poskrbeli bomo za to, ne skrbite,'' se je jezil legendarni Škot na klopi Uniteda.

Nošenje majice je zavrnil tudi Jason Roberts, pobudnik upora v imenu temnopoltih nogometašev, prav tako pa je ni oblekel Joleon Lescott, nogometaš Manchester Cityja. Igralci Swansee in Wigana med ogrevanjem niso nosili omenjenih majic, saj so nekateri nogometaši temu nasprotovali, zato so se ostali, da ne bi osamili svojih soigralcev, na zelenico podali brez majic, ki simbolizirajo vikend boja proti rasizmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.