Šport > Nogomet
9 ogledov

Hodgson oznanil konec Riove kariere

roy hodgson EPA
Selektor angleške reprezentance Roy Hodgson se je znašel v veliki zadregi. Petinšestedesetletni strateg je potnikom na podzemni železnici Londona oznanil konec reprezentančne kariere Ria Ferdinanda, nogometašu rdečih vragov pa se je za nepremišljeno potezo že opravičil.

Angleški The Mirror poroča, da je Hodgson med vožnjo po podzemni želenici Londona potnikom razkril, da Rio Ferdinand ne bo več igral za anleško izbrano vrsto. ''Močno dvomim. Že nekaj časa ni igral za Anglijo. Konec je, kar se tiče Anglije in Ria Ferdianda,'' naj bi povedal Anglež. Nogometaš Manchester Uniteda, ki je zbral 81 reprezentančnih nastopov, še vedno upa, da se bo lahko vrnil na mednarodno nogometno prizorišče. Potem ko Ferdinand ni prejel vabila v reprezentanco, so mediji razlog pripisovali sporu med Johnom Terryjem in Antonom Ferdinandom. Po Hodgsonovih besedah je bil Terry, ki je slovo od reprezentance oznanil 23. septembra, izbran zaradi nogometnih razlogov.

roy hodgson | Avtor: EPA EPA
Hodgsonove besede o prihodnost Ria Ferdinanda so v angleških medijih odjeknile kot eksplozija, zato je selektor že ponudil svoje opravičilo nogometašu Uniteda. ''Opravičujem se Ferdinandu in nikoli ne bi namigoval, da ne bom uporabil določenega nogometaša. Poskušal sem stopiti v stik z Riom in žal mi je, da o nepomembnem pogovoru poročajo na takšen način. Nisem rekel, da je njegova kariera končana. Morda sem po neumnosti priznal, da ga ne bom vpoklical. Razočaran sem, da se na to gleda kot na pomanjkanje spoštovanja do Ria. Kot do igralca in človeka čutim od njega veliko spoštovanja. Nikoli si ne bi drznil proglasiti konec njegove kariere. Odločitev o igranju je stvar posameznika. Sam ostajam zvest svoji odločitvi in vztrajam pri igralcih, ki sem jih izbral za evropsko prvenstvo,'' je povedal Hodgson, ki se je tako naučil pomembne lekcije.

rio ferdinand | Avtor: EPA EPA
''Nekdo me je vprašal, če se bo Rio vrnil, in dogovoril sem 'mislim, da ne'. To je bilo to, vendar tega ne bi smel narediti. Naredil sem napako in opravičujem se. To naj bo v poduk vsem ostalim, ki me srečajo na podzemni. Ne bodite užaljeni, če ne želim odgovarjati na vaša vprašanja,''
je zaključil Hodgson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.