Šport > Nogomet
15 ogledov

Rio čivkal, kazen 45 tisoč funtov

Rio Ferdinand je še eden od tistih, ki ni navdušen nad simuliranjem nogometašev Žurnal24 main
Branilec Manchester Uniteda Rio Ferdinand je kaznovan zaradi izjav na Twitterju. Žalil je nekdanjega reprezentančnega kolega Ashleyja Cola.

Rio Ferdinand je bil kaznovan s 45 tisoč funti (57.310 evri) kazni zaradi izjav na omrežju Twitter, s katerimi se je žaljivo izrazil o Ashleyju Colu. Obrambni igralec Manchester Uniteda je zapisal slengovski izraz "choc ice", ki pomeni črno zunaj, belo navznoter ali pa temnopolto osebo, ki se obnaša kot belec.

Ferdinand je trdil, da je omenjeno frazo v komentarju 14. julija uporabil kot izraz za pretvarjanje, saj se je Cole, branilec Chelseaja, znašel v vlogi priče in je branil soigralca Johna Terryja, ko je bil slednji obtožen rasističnega napada oktobra lani na Antona Ferdinanda, mlajšega brata Ria Ferdinanda. Terry je bil na sojenju oproščen. Angleška nogometna zveza (FA) je menila, da je bil "choc ice" mišljen žaljivo in rasistično in je zdaj kaznovala Ria Ferdinanda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.