Šport > Nogomet
19 ogledov

Fifa objavila seznam 23 igralcev

Messi zlata žoga podelitev nagrada Zürich prireditev
1/23
EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila seznam 23 igralcev, ki se bodo januarja potegovali za naslov najboljšega nogometaša na svetu.

Fifa in francoska revija France Football sta objavili seznam 23 igralcev, ki se bodo letos potegovali za zlato žogo, priznanje za najboljšega nogometaša na svetu. Dobitnik bo znan 13. januarja 2014 na slovesni podelitvi Fife v Zürichu.

Tokrat izrazitega favorita ni, štirikratnemu zaporednemu dobitniku te lovorike, Argentincu Lionelu Messiju, pa bodo največji tekmeci Ribéry, Robben, Ronaldo, Iniesta, Xavi in Neymar.

Messi bo za novo zlato žogo kandidiral z naslovom španskega prvaka, šestega v svoji karieri, kot najboljši strelec Primere división in kot dobitnik zlatega čevlja za najboljšega strelca v Evropi.

Njegova glavna tekmeca sta najverjetneje Frank Ribéry in Arjen Robben, ki sta z Bayernom iz Münchna osvojila trojno krono – naslova v nemškem prvenstvu ter pokalu in evropski Ligi prvakov.

Med trenerji favorit Jupp Heynckes

Poleg 23 igralcev je Fifa objavila tudi seznam desetih trenerjev, ki se bodo v izboru France Football potegovali za nagrado najboljšega v letu 2013. Glavni favorit je Jupp Heynckes, ki je z Bayern Münchenom postal evropski prvak, v Nemčiji pa osvojil državno prvenstvo in pokalno tekmovanje.

Ostali kandidati - zmagovalec bo znan 13. januarja 2014 - so: Carlo Ancelotti, Rafael Benítez, Vicente del Bosque, Antonio Conte, Sir Alex Ferguson, Jupp Heynckes, Jürgen Klopp, José Mourinho, Luiz Felipe Scolari in Arsene Wenger.

Kandidati za zlato žogo:

Gareth Bale
Edinson Cavani
Radamel Falcao
Eden Hazard
Xavi Hernández
Zlatan Ibrahimović
Andres Iniesta
Philipp Lahm
Robert Lewandowski
Lionel Messi
Thomas Müller
Neymar Jr.
Manuel Neuer
Messut Özil
Andrea Pirlo
Franck Ribéry
Arjen Robben
Cristiano Ronaldo
Bastian Schweinsteiger
Luis Suárez
Thiago Silva
Yaya Touré
Robin van Persie

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.