Šport > Nogomet
10 ogledov

Fifa spet izzvala demonstracije

Cuiaba demonstracije SP 2014 Fifa
1/7
Reuters
Skupina demonstrantov je v torek prekinila obisk generalnega sekretarja Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jérôma Valckeja v Cuiabi.

Generalni sekretar Fife Jérôme Valcke je v brazilsko mesto Cuiabá, sicer prestolnico zvezne države Mato Grosso, pripotoval kot nadzornik in preverja, ali priprave na SP 2014, zlasti gradnja stadionov, tečejo po načrtih. Skupina približno 50 demonstrantov je opozorila na visoke stroške mundiala.

Demonstranti, nezadovoljni s socialnim programom v tej največji južnoameriški državi, so ob visokih stroških SP opozorili tudi na slabe razmere delavcev na stadionih in zahtevali višje plače. Zahtevali so več sredstev za zdravstvo in izobraževanje, v rokah pa so imeli napise Fifa, pojdi domov in Manj varčevanja, več izobraževanja. Med protestniki so bili zlasti profesorji in njihovi študenti, ki so zavzeli Areno Pantanal, enega od 12 stadionov, ki bodo prihodnje leto gostili mundial.

Izžvižgali tudi Ronalda in Bebeta

Protestniki so poskušali zmotiti tudi novinarsko konferenco Valckeja, a je posredovala policija. "Tukaj imamo demonstracije, ljudje so svobodni in to je le del demokracije. Tako je bilo že med pokalom konfederacij," je o tem dejal Valcke in obenem pohvalil napredek pri gradnji stadiona v Cuiabi.

Demonstranti so Valkeja sicer izžvižgali, prav tako nekdanja brazilska reprezentanta Ronalda in Bebeja, ki sta člana organizacijskega odbora mundiala 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.