Šport > Nogomet
38 ogledov

Fifa zahteva dosmrtno kazen za Platinija

michel platini EPA
Etična komisija Mednarodne nogometne zveze naj bi zahtevala dosmrtno prepoved delovanja v nogometu za Francoza Michaela Platinija, predsednika Evropske nogometne zveze, je sporočil njegov odvetnik Thibaud d'Ales.

Nekdanji veliki francoski nogometni zvezdnik Michel Platini poleg funkcije predsednika Uefe deluje tudi kot podpredsednik Fife in je bil pred škandalom najresnejši kandidat za predsednika, trenutno pa je pod 90 dnevnim suspenzom.

Šestdesetletnemu Platiniju očitajo, da je leta 2011 sprejel nelegalno plačilo v višini dveh milijonov dolarjev od 79-letnega predsednika Fife Seppa Blatterja; tudi slednji je bil za 90 dni suspendiran. Oba sta se prepričana, da so obtožbe nesmiselne in neutemeljene, kajti šlo naj bi za povsem legalno plačilo, čeprav zanj nista predložila nobene pisne pogodbe ali zagotovila. Za plačilo sta se dogovorila ustno, na podlagi gentlemanskega dogovora med obema, za delo opravljeno leta 2002, ko je bil Platini Blatterjev svetovalec.

Thibaud d'Ales, ki je sporočil novico o domnevni zahtevi po dosmrtni prepovedi za Platinija, je tako kazen označil kot "škandalozno" in "ekscesno". "Ta kazen ne temelji na kakšnih dokazih, kazen je absolutno ekscesna," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal d'Ales in dodal, da znotraj Fife že dolgo potekajo prizadevanja, da bi Platiniju onemogočili delovanje v nogometu.

Odvetniki Blatterja niso želeli komentirati omenjenih navedb in možnosti, da bi tudi Blatterja doletela dokončna prepoved dela v nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.