Šport > Nogomet
2000 ogledov

Figo, de Boer, Silva in Stanković v Sloveniji

bilje Anže Petkovšek
Veliki zvezdniki bodo septembra odigrali dobrodelno tekmo v Sloveniji.

Bilje bodo 1. septembra že osmič gostile dobrodelni nogometni spektakel, ki bo imel dvojno mednarodno noto. Zbrana sredstva bodo namreč razdelili slovenskemu Zavodu Vozim in mednarodni organizaciji Commongoal, svojo prisotnost na tekmi pa je že potrdilo več tujih zvezdniki, kot Portugalec Luis Figo, Nizozemec Frank de Boer in Srb Dejan Stanković.

Poleg omenjenih bodo v Biljah nastopili še številni drugi nekdanji nogometni zvezdniki, kot so Brazilec Gilberto Silva, Portugalec Nuno Gomes, Srb Nemanja Vidić, Španec Gaizka Mendieta ter Francoz Christian Karembeu, je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici razkril podpredsednik Nogometnega društva Bilje Matjaž Nemec.

Biljenski dobrodelni spektakel je v preteklih letih pod pokroviteljstvom predsednika republike potekal ob navzočnosti večine vidnejših slovenskih športnikov, pred tremi leti pa so doživeli tudi pridih mednarodne note z obiskom monaškega kneza Alberta, je spomnil Nemec. Kot je dodal, pa bo letošnja zasedba "predvsem barvita zaradi posameznika, ki nosi ime Aleksander Čeferin."

bilje Knez Albert Šport Albert kljub trebuščku boljši od Pahorja

Tekmo bo prek televizijskega signala prenašal Kanal A. Zbrana sredstva bodo letos v enakem deležu razdelili med Zavodom Vozim in mednarodno organizacijo Commongoal. Ta je prepričala aktivne nogometaše svetovnega kova, da donirajo del mesečnih prihodkov za otroke iz držav tretjega sveta, je navedel podpredsednik biljenskega kluba.

Zavod Vozim po drugi strani združuje poškodovance, predvsem para- in tetraplegike, katerih glavni razlog je promet, je pojasnil direktor zavoda David Razboršek. Pri tem izvajajo v prvi vrsti preventivne programe na področju prometa in alkohola. Kot je dodal, "nam bo s pomočjo tega dobrodelnega turnirja... uspelo še več mladih osvestiti in vplivati nanje, da se njihove sanje ne končajo z enim nesmiselnim dejanjem". Prav s pomočjo medijske pozornosti dogodku si Razboršek nadeja, da bodo tako preprečili marsikatero prometno nesrečo, ki predstavlja prvi vzrok smrti med mladimi.

čeferin figo Delovni dopust Šport Čeferin in Figo letujeta na Hrvaškem, to jima je sporočil Modrić

Vodja projekta Sebastjan Komel je pojasnil, da bodo sredstva zbirali na več načinov. Prvi vir bodo vstopnice, ki bodo sprva na voljo na sedežu Nogometnega društva Bilje, kasneje pa tudi prek Eventima. Cena vstopnic bo 15 evrov za odrasle in pet evrov za mlade do 16. leta. Poleg tega bo mogoče poslati dobrodelna sms sporočila s ključno besedo "vozim" ali "vozim5", na sami tekmi pa bo potekala tudi dražba dresov.

Partner pri dogodku bo tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS). Predsednik NZS Radenko Mijatović je spomnil, da ima zveza tudi veliko družbeno odgovornost, da pomaga vsem humanitarnim projektom z izjemno plemenitimi nameni, kakršen je tekma v Biljah. Letošnji dogodek presega slovenske okvire in bo imel izjemno udeležbo, zato je Mijatović ocenil, da bo tudi odziv javnosti, ne le slovenske, izjemen.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.