Šport > Nogomet
13 ogledov

Figo: ''Pérez me je pregnal iz Reala''

luis figo EPA
Nekdanji napadalni vezist Real Madrid Luís Figo trdi, da je moral beli balet zapustiti zaradi predsednika kluba Florentina Péreza.

Peta sezona Luísa Figa v dresu španskega nogometnega velikana se ni odvijala po nogometaševih željah. Portugalec se je brez pravega razloga znašel na rezervni klopi, nato pa še istega leta podpisal z Interjem.

Za njegov odhod iz Madrida, kjer je igral od leta 2000 do 2005, naj bi bil v veliki meri odgovoren predsednik Florentino Pérez, ki je bil prepričan, da Figa ne potrebuje v ekipi. ''Tega nisem mogel prenašati, saj sem bil igralec, ki ga predsednik ni hotel. Ne vem, kaj se je spremenilo, vendar se spomnim, da smo igrali proti Albaceteju, kjer sem igral in zmagali smo s 6:1. Naslednji teden je bil na sporedu El Clásico, v naslednjem trenutku pa sem bil na klopi brez kakršnekoli obrazložitve,'' je razkril Figo, ki je prepričan, da je za tem stal Pérez.

''Ne strinjam se s Pérezom, a ga spoštujem''

''To je bil način, da so mi škodovali. Povem vam, kar mislim. Jasno mi je, zakaj sem odšel. Do konca pogodbe sem imel še eno leto in lahko bi še naprej dobro zaslužil, če bi ostal tiho, vendar sem si želel novega projekta in sreče. Nisem hotel služiti denarja s sedenjem na klopi,'' je povedal Figo in potegnil vzporednico z Ikerjem Casillasom. ''Ali se to dogaja s Casillasom? Ne vem, vsak primer je specifičen. V mojem primeru sem vedel, kje je razlog. Ne strinjam se s Florentinom Pérezom, vendar ga spoštujem. Zagotovo je zelo močan in vpliven. Upam, da bo deloval v dobro kluba. Jaz sem imel slabo izkušnjo, a to je preteklost. Upam, da jih klubska filozofija ponese na vrh,'' je dodal Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.