Šport > Nogomet
191 ogledov

Finale lige prvakov z novim datumom

Josip Iličić Epa
Uefa je uradno preložila vsa tri majska finala svojih najprestižnejših evropskih tekmovanj - lige prvakov, evropske lige in lige prvakinj.

Finale lige prvakov je bil na sporedu 30. maja v Istanbulu, lige prvakinj 24. maja na Dunaju, evropska liga pa bi po prvotnem načrtu zmagovalca dobila 27. maja v Gdansku. Mediji sicer že vse od prestavitve evropskega prvenstva - Uefa je 17. marca zaradi pandemije novega koronavirusa uradno preložila letošnje evropsko prvenstvo na leto 2021 (11. junij - 11. julij) - špekulirajo o morebitnih novih datumih evropskih tekmovanj.

Tako liga prvakov kot evropska liga sta obstali sredi osmine finala, v četrtfinale LP so se že uvrstili Atletico Madrid Jana Oblaka, PSG, RB Leipzig Kevina Kampla in Atalanta Josipa Iličića. Slednja je s štirimi zadetki Slovenca na povratnem srečanju izločila Valencio.

Nemški Bild je poročal, da je najbolj zgoden termin nadaljevanja evropskih tekmovanj 14. april, tekme pa bi igrali tudi ob vikendih. Tako bi finale lahko odigrali 27. junija v Istanbulu. Ena od možnosti je tudi, da bi od četrtfinala naprej odločala le ena tekma in ne dve, kot je bilo to običajno, možnost so tudi turnirji final four - najboljše četverice v posameznih tekmovanjih.

"Nimamo nobenih predsodkov, vse to so možnosti, vse bomo preučili," je že minuli teden dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

"Imamo različne možnosti, a prezgodaj je za kakršne koli konkretne izjave. Karkoli se bomo odločili, nič ni gotovo, saj ne vemo, kdaj bo covid-19 popustil in nam dovolil igrati nogomet," je še dejal slovenski šef Uefe.

Posebna delovna skupina, ki jo je Uefa ustanovila minuli teden po videokonferenci z vsemi deležniki v evropskem nogometu, ki jo je vodil Čeferin, bo analizirala vse možnosti, ki so na voljo. Skupina je že začela usklajevati koledarje tekmovanj, ko bo našla ustrezne rešitve, bo Uefa obvestila javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice