Šport > Nogomet
491 ogledov

Južnoameričani sledili evropskemu zgledu in se zahvalili Čeferinu

Alejandro Dominguez Copa America CONMEBOL Epa Alejandro Domínguez med govorom.

Vodstvo Južnoameriške nogometne zveze (Conmebol) je sporočilo, da bo zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljeno tudi južnoameriško prvenstvo v Argentini in Kolumbiji, ki bi moralo biti na sporedu med 12. junijem in 12. julijem. Copa América bo na sporedu med 11. junijem in 11. julijem prihodnje leto.

aleksander čeferin Uefa Šport Evropsko prvenstvo preloženo

Po odločitvi Evropske nogometne zveze (Uefa), da prestavi letošnje evropsko prvenstvo za eno leto, je podobno odločitev sprejelo tudi vodstvo Conmebola. Letošnja Copa América bi se prav tako kot EP v nogometu morala začeti 12. junija v Argentini in Kolumbiji.

"Predsednik zveze Alejandro Domínguez je skupaj z desetimi predsedniki nogometnih zvez sprejel edino pravo odločitev. Naša prioriteta je, da zaščitimo nogometaše, navijače, medije in prebivalce prizorišč tekem," so sporočili s Conmebola in se posebej zahvalili tudi Aleksandru Čeferinu, predsedniku Uefe, ki je koordiniral dogajanje ob odločitvi obeh celinskih zvez.

"Radi bi se zahvalili tudi prizadevanjem predsednika Uefe, Aleksandra Čeferina, ki je ves čas sodeloval z vsemi pristojnimi nogometnimi organi ter s prestavitvijo evropskega prvenstva koristil celotni nogometni družini," so še zapisali.

Zadnji zmagovalci južnoameriškega prvenstva so Brazilci, ki so pred slabima dvema letoma v finalu na domačih tleh ugnali Peru s 3:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice