Šport > Nogomet
37294 ogledov

Čeferin odločno: "To so laži!"

aleksander čeferin Epa
Uefa je bila zaradi izbruha koronavirusa prisiljena prestaviti evropsko prvenstvo, pod vprašajem pa je tudi usoda ligaških tekmovanji.

Pred dnevi so se v javnosti pojavila namigovanja, da bi lahko Evropska nogometna zveza (Uefa) dokončno odpovedala vsa državna nogometna tekmovanja, hrkati pa naj bi nacionalnim zvezam predlagala, naj v primeru popolne odpovedi naslov prvaka pripišejo tisti ekipi, ki se trenutno nahaja na vrhu lestvice. 

V primeru Prve Lige bi to pomenilo, da bi ligaško krono osvojila Olimpija, ki ima na lestvici pet točk prednosti pred Celjem.

NK Olimpija Ljubljana Predlog Uefe Šport Če ne bo nadaljevanja, bo Olimpija prvak?

Priporočilo krovne evropske zveze je dvignilo ogromno prahu, saj gre po mnenju mnogih za nepravično potezo. 

Na poročanje medijev se je že odzval prvi mož Uefe Aleksander Čeferin, ki je zatrdil, da gre za neresnične informacije.

"Zasledil sem lažne novice, da je Uefa ligam svetovala, naj zaključijo prvensta in zmagovalce določijo glede na to, kdo ima v tem trenutku največje število točk. Lahko rečem samo, da to ne drži. Stremimo k dokončanju vseh državnih lig, zato česa takšnega nismo predlagali nobeni zvezi ali ligi," je informacije odločno negiral predsednik Uefe.

aleksander čeferin Rešil življenja Šport Slovenija krvavo potrebovala pomoč, Čeferin zavrtel telefon

Če državnih prvenstev iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bi mogli izpeljati do konca, bi naslove v petih najmočnejših evropskih ligah osvojila naslednja moštva:

  • Liverpool (Premier League)
  • Barcelona (La Liga)
  • Juventus (Serie A)
  • Bayern München (Bundesliga)
  • Paris Saint-Germain (Ligue 1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice