Šport > Nogomet
29 ogledov

Francesco Totti: Non parlo Americano*

Francesco Totti You tube
Kapetan Rome Francesco Totti je bil v preteklosti že večkrat tarča očitkov, da ni prav odprte glave. Rimljan je enkrat to že demantiral, ko je s svojo "neumnostjo" celo zaslužil nekaj denarja, sedaj pa se je lotil učenja angleščine.

Kapetan AS Rome je legenda kluba iz italijanske prestolnice in velik ljubljenec navijačev "sinov volkulje". Rojeni Rimljan je navijač in član kluba praktično vse življenje, in zato je v Rimu le malo tako spoštovanih oseb, kot je Francesco Totti. Sedaj 36-letnega ofenzivnega vezista so v preteklosti že večkrat zmerjali z neumnežem, kar pa je Totti izkoristil na način, da je izdal tudi knjižico s šalami o sebi.

Tokrat se je Rimljan lotil učenja angleščine (oziroma "amerikanščine"), pri katerem mu pomaga simpatična prijateljica Roberta. Slednja mu pomaga pri prvi lekciji, kako naročiti kosilo v ZDA. Zabavno lekcijo si poglejte v zgornjem videu.

Dvajset let Francesca Tottija

Totti sicer prav danes obeležuje 20-letnico igranja v italijanski prvi nogometni ligi - Serie A. Napadalec Rome je kot takrat še 16-letnik v ligi debitiral 28. marca 1993 in v vseh teh letih ostal zvest svojemu domačemu klubu.

Totti je v preteklih dveh desetletjih v rimskem dresu dosegel 226 golov v ligi, skupaj pa kar 295 na uradnih tekmah. Med njegovimi največjimi uspehi v karieri sta državni naslov s klubom leta 2001, z italijansko reprezentanco pa se je leta 2006 veselil tudi naslova svetovnih prvakov.

Vsaj zaenkrat pa 36-letni Italijan še ne razmišlja o koncu kariere. In glede na njegov status naj bi bilo podaljšanje pogodbe nogometaša in kluba le formalnost. "Upam, da je res tako," pa je nogometaš to pokomentiral za današnjo izdajo časnika Gazzetta dello Sport.

Totti se bo v prihodnjem tednu sestal s predsednikom kluba Jamesom Pallotto. "Potem se bova osebno pogovorila, kako naprej." Glede na njegov učinek, 11 golov na 26 tekmah v tekoči sezoni, podaljšanje ne bi smelo biti vprašljivo, saj je Totti še vedno eden od nosilcev igre.

* - ne govorim ameriško

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice