Šport > Nogomet
26238 ogledov

Francozi šokirani nad poizvedbo s Hrvaške: "Se šalite?"

Epa
Svetovni prvaki so ogorčeni nad navedbami španskega El Munda, ki so preplavile tudi hrvaške medije.

Francoska nogometna reprezentanca, ki je na lanskem mundialu v Rusiji premagala Hrvaško (4:2) in osvojila drugi naslov svetovnega prvaka (1998, 2018), je kategorično zanikala navedbe, da se je znašla v preiskavi svetovne protidopinške organizacije (Wada) zaradi uživanja spornih kofeinskih žvečilnih gumijev.

Francoski reprezentanti in nogometaši državnega prvaka PSG-ja naj bi bil po navedbah številnih hrvaških medijev, ki se sklicujejo na poročanje španskega El Munda, osumljeni uživanja prepovedanih poživil v obliki žvečilk, v katerih naj bi bile velike količine vitamina B in kofeina.

"Pa to je norost. Ko so mi kolegi posredovali vaše vprašanje, sem mislil, da se nekdo šali," se je na poizvebo hrvaške tiskovne agencije (Hina) odzval Raphael Raymond, tiskovni predstavnik francoske nogometne reprezentance. "To ne drži. Nismo v nobeni preiskavi, prav tako nimamo nobenih nerešenih zadev protidopinško agencijo. V slačilnici uživamo samo takšne žvečilne gumije, ki so dostopni na trgu," je dodal.

Navedbe o dopingiranih francoskih nogometaših so močno odjeknile na Hrvaškem, saj sta se reprezentanci pred dobim letom udarili za naslov svetovnega prvaka, zmage pa so se s 4:2 veselili galski petelini.

 | Avtor: Epa Epa

Novico je v javnosti lansiral El Mundo, ki se je razpisal o tem, da so nogometaši PSG-ja pred tekmo lige prvakov z Real Madridom uživali omenjene žvečilke, v katerih je vsaj 50 mg kofeina.

Absorpcija "energijske bombe" naj bi trajala samo pet minut, medtem ko skodelica kave ali energijski napitek učinkujeta šele po pol ure. "Gre za stimulans, ki aktivira živčni sistem in zmanjšuje občutek utrujenosti. To ni doping, vendar je pod drobnogledom Wade," piše El Mundo in dodaja, da je francoska reprezentanca na svetovno prvenstvo prinesla 120 paketov teh žvečilnih gumijev.

Španski medij s sedežem v Madridu v nadaljevnju poudarja, da Francija naslova ni osvojila samo zaradi žvečilnih gumijev. Tudi reprezentančni zdravnik Frank le Gall je skeptičen glede njihovega učinka. "Žvečilni so na razpolago igralcem v slačilni, tako kot dateljni in oreščki," je povedal za španski medij.

Komentarjev 3
  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 09:44 25.september 2019.

    Škoda besed za primitiven narod.

  • ypa65120 21:46 24.september 2019.

    Ovo je najbolji posao koji Google sada plaća.Prvog mjeseca primio sam 29736 dolara za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah sam ponio kući najManje 7835 do 9454 dolara tjedno. --->>>>>>>>>>>>>>>>> www.Trade46.Com

Sorodne novice