Šport
5604 ogledov

Tyson šokiral z novim razkritjem: "Imel sem umetni penis."

mike tyson EPA
"Železni Mike" je šokiral z novim razkritjem iz časov profesionalne kariere.

Nekdanji svetovni prvak težke kategorije Mike Tyson je v okviru promocije svoje nove knjige, v kateri ne bo manjkalo zanimivih razodetij in, če ne bo pazljiv, obremenilnih dokazov, je med gostovanjem v oddaji televizijske mreže ESPN komentiral incident, v katerega je bil vpleten ameriški košarkar D.J. Cooper.

Glej ga zlomka Šport Američan z doping testom izvedel, da je noseč

Nekdanji član Panathinaikosa je protidopniških agentom oddal vzorec urina, a se je kasneje izkazalo, da je vzorec pridobil od ženske, saj so z analizo potrdili njegoveo "nosečnost".

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je Cooperja kaznovala s 24-mesečnim suspenzom.

Tyson je bil velik del kariere odvisen od kokaina, redno je užival tudi marihuano. V prihajajoči knjigi bo razkril številne skrivnosti, kot je denimo uživanje prepovedanih drog pred presenetljivim porazom proti Dannyju Williamsu leta 2004. To je bil njegov predzadnji dvoboj v karieri.

Razodel bo tudi resnico o umetnem penisu, s katerim je več let zavajal predstavnike protidopinške agencije. Vse do leta 2000, ko mu po dvoboju Andrewom Goloto ni uspelo pravočasno zgrabiti pripomočka, v njegovem vzorcu pa so takrat našli sledi kanabisa.

Mike Tyson, Evander Holyfield | Avtor: Reuters Reuters

Tysonova ekipa je vseskozi naokrog prenašala umetni penis s tujim urinom, je v pogovoru za EPSN povedal kontroverzni boksar. "Sprva sem koristil urin svoje žene, dokler me ni opozorila, da bi lahko pokazal nosečnost. Nato sem koristil urin otrok," je razkril Tyson.

Voditelj ga je nato opomnil, da je ob oddaji vzorca običajno prisoten zdravnik, Tyson pa je pojasnil: "Uporabljal sem umetni penis. Moškim je vselej nelagodno, če jim pokažeš penis. Vsi so se avtomatično obrnili stran, da sem lahko opravil svoje."

Taktika umetnega penisa je delovala vse do leta 2000, ko so ga protidopinški organi naposled ujeli nepripravljenega. Zaradi pozitivnega vzorca je bila zmaga nad Goloto razveljavljena.

mike tyson | Avtor: EPA EPA

Tyson je prav tako razkril, da je bil leta 2002 na tiskovni konferenci pred dvobojem z Lenoxom Lewisom, ki se je sprevrgla v kaos, pod vplivom kokaina. Pod vplivom drog je odboksal tudi obračun z Loujem Savaresejem dve leti poprej.

Zaradi tega razkritja bi se lahko znašel v težavah. Frank Warren, promotor dvoboja s Savaresejem, je ob tem dejal: "Knjige še nisem videl. Ko jo bom, bodo zadevo pregledali naši odvetniki. Bomo videli, a stvari so skrb vzbujajoče."

Tyson je v ringu blestel od malih nog in si pri rosnih 20 letih pokoril boksarski svet. Leta 1986 je postal najmlajši svetovni prvak v boksarski zgodovini.

Nasprotnike je lomil kot za stavo in si že v rani mladosti pridobil vzdevek "The Baddest Man on the Planet".

Prvi poraz je doživel šele po 37 zaporednih zmag. V karieri je dobil 50 od skupno 58 dvobojev, od tega kar 44 z nokavtom.

Leta 1992, ko jo je bil na vrhuncu svojih moči, je bil obsojen na zaporno kazen zaradi posilstva. Za zapahi je preživel tri leta. Po vrnitvi na prostost je bil željan dokazovanja v ringu, vendar stare slave ni več ponovil.

V karieri je zaslužil več kot 350 milijonov dolarjev, a je moral pred leti razglasiti bankrot. 

Mike Tyson | Avtor: Profimedia Mike Tyson. Profimedia

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice