Šport > Nogomet
70 ogledov

Arsenalu uspela težka naloga v Pireju

Arsenal EPA
V zadnjem kolu so se v osmino finala Lige prvakov prebili še Arsenal, Chelsea, Dinamo Kijev, Roma in Gent.

V Pireju je Arsenal potreboval zmago z dvema goloma proti Olympiacosu, ali pa uspeh za en zadetek, če bi bil rezultat 3:2 ali še višji. A začetek tekme je pripadel gostiteljem, ki so bili precej podjetnejši. Topničarji so vzdržali začetni nalet domačih, nato pa v 25. minuti stresli okvir vrat. Joel Campbell je pobegnil po desni strani, stekel v kazenski prostor in na robu peterca našel Mathieuja Flaminija, ki pa je v padcu žogo poslal v pečko.

A že v 28. minuti so Angleži povedli. Aaron Ramsey je tokrat podajal z leve strani, Olivier Giroud pa je streljal z glavo. Vratar Roberto je žogo najprej uspel zaustaviti, a se je po odboju od tal okroglo usnje nato od Španca odbilo še čez golovo črto. Do konca prvega polčasa je z dobrega položaja mimo vrat meril Theo Walcott, na drugi strani pa je ob ostrem predložku posredoval Laurent Koscielny, žogo pa bi lahko spravil za hrbet svojega vratarja.

Že na začetku drugega polčasa pa so Londončani prišli do rezultata, ki jih je vodil med šestnajsterico najboljših. Campbell je na robu kazenskega prostora uspel zadržati žogo, nato pa je z lepo podajo našel vtekajočega Girouda in Francoz je še v drugo zatresel mrežo domačih. Le nekaj minut kasneje je imel izjemno priložnost za goste še Walcott, Arthur Masuaku pa je na golovi črti žogo izbil v kot.

Kostas Fortounis je v 58. minuti nevarno streljal, a se je izkazal Petr Čech. V naslednjih minutah so pritiskali Grki, a češki čuvaj ni imel resnega dela, nato pa je ob strelu Nacha Monreala z roko v svojem kazenskem prostoru igral Omar Elabdellaoui. Giroud je izvedel strel z bele točke in poslal Roberta v eno stran, žogo pa v drugo. Pirenejčani so v tem trenutku za napredovanje potrebovali kar tri zadetke, do konca tekme pa niso prišli blizu temu, da bi ugnali Čecha.

V rezultatsko nepomembni tekmi je v tej skupini Bayern slavil v Zagrebu. Robert Lewandowski je z dvema hitrima goloma pokopal upanje Dinama na presenečenje.

Chelsea in Mourinho napredovala

Pred zadnjo skupinsko tekmo je visel tudi Chelsea, po pisanju angleških medijev pa bi poraz proti Portu in s tem neuvrstitev v osmino finala tudi odnesla Joseja Mourinha s klopi Londončanov. A njegovi izbranci so tokrat proti Portu hitro povedli, že v 12. minuti je lastno mrežo zatresel Iván Marcano. Diego Costa je streljal, z obrambo se je izkazal Iker Casillas, a se je žoga nato odbila od gostujočega igralca v mrežo. Kasneje so bili gostje več pri žogi, a do konkretnejših priložnosti niso prihajali.

V 52. minuti pa je zmago domačih potrdil Willian. Brazilec, ki je v tej sezoni morda še najboljši član razglašenega Chelseajevega ansambla, je zadel z roba kazenskega prostora. Na tekmi je sicer rekord postavil Casillas, ki je v najelitnejšem tekmovanju zbral 158. nastop in s tem prehitel nekdanjega reprezentančnega kolega Xavija (157).

Dinamo Kijev je po pričakovanju premagal najslabšo ekipo Lige prvakov - Maccabi Tel Aviv in si s tem na račun Porta zagotovil napredovanje.

Gentu uspel veliki met

Najprijetnejše presenečenje te sezone pa ostaja Gent. Ta je na domači zelenici z 2:1 premagal že prej zanesljivo prvi Zenit in se tako kot debitant prebil v izločilne boje. Belgijci so povedli po natančnem strelu Laurenta Depoitra, ki je izkoristil podajo Mosesa Simona. Glede na rezultat z druge tekme, Valencia je izgubljala proti Lyonu, za Belgijce tudi izenačenje Rusov ni bilo prevelik šok, kasneje pa so si celo zagotovili tri točke. Znova je podajal Simon, žogo pa je v mrežo poslal Danijel Miličević.

Bayer napadal, a neuspešno

V skupini E so se že poleg prej prve Barcelone za drugo mesto potegovali vsi trije preostali klubi, na koncu pa je Roma zadržala prednost pred Bayerjem in BATE-jem. Tekma v Rimu se je končala brez zadetkov, napeto pa je bilo do zadnjih minut v Leverkusnu.

Katalonci so sicer povedli po pobegu Lionela Messija, a je hitro na drugi strani izenačil Javier Hernandez. Nemci so v nadaljevanju dvoboja pritiskali za zmagoviti gol, a jim je tokrat načrte prekrižal razpoloženi vratar Barce Marc-André ter Stegen, ki je kar nekajkrat z odličnimi obrambami zaustavil rojake. Do sobrega strela je prišel tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, a je ter Stegen žogo odbil čez prečko.

Liga prvakov, 6. kolo:

Skupina E:
Bayer Leverkusen : Barcelona  1:1 (1:1)
Hernández 23.; Messi 20.

Roma : BATE Borisov  0:0

Vrstni red: Barcelona 14 točk, Roma 6, Bayer 6, BATE 5

Skupina F:
Dinamo Zagreb : Bayern  0:2 (0:0)
Lewandowski 61., 64.

Olympiacos : Arsenal  0:3 (0:1)
Giroud 28., 49., 67./11-m

Vrstni red: Bayern 15, Arsenal 9, Olympiacos 9, Dinamo Zagreb 3

Skupina G:
Chelsea
: Porto  2:0 (1:0)
Marcano 12./ag, Willian 52.

Dinamo Kijev : Maccabi Tel Aviv  1:0 (1:0)
Garmaš 16.

Vrstni red: Chelsea 13, Dinamo Kijev 11, Porto 10, Maccabi Tel Aviv 0

Skupina H:
Valencia : Lyon  0:2 (0:1)
Cornet 37., Lacazette 76.

Gent : Zenit  2:1 (1:0)
Depoitre 18., Miličević 78.; Dzjuba 65.

Vrstni red: Zenit 15, Gent 10, Valencia 6, Lyon 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.