Šport > Nogomet
47 ogledov

Ferguson potrdil: ''Giggs bo igral!''

ryan giggs Reuters
Legendarni vezist Manchester Uniteda Ryan Giggs, ki je na tekmi proti Norwich Cityju presenetljivo ostal na klopi, se je pred 1000. tekmo v svoji profesionalni karieri zahvalil navijačem Real Madrida. Valižan bo jubilej obeležil na Old Traffordu, kjer bodo rdeči vragi na povratni tekmi osmine finala gostili aktualne španske prvake.

Ryan Giggs bo z nastopom na torkovi tekmi Lige prvakov med Manchester Unitedom in Real Madridom odigral že 1000. tekmo v svoji profesionalni karieri. Devetintridesetletnik se je pred jubilejem zahvalil navijačem madridskega Reala, ki so ga na prvi tekmi na Santiagu Bernabéu nagradili z bučnim aplavzom.

Giggs v 28. kolu angleške lige ni zaigral proti Norwichu, medtem ko ga bo Alex Ferguson zagotovo vključil v tekmo proti Realu, čeprav še ni jasno, ali mu bo Škot namenil mesto v začetni enajsterici.''Ponosen sem, da sem odigral toliko tekem. Na začetku imaš drugačne cilje. Najprej se želiš vključiti v ekipo, nato v njej ostati in osvajati lovorike. Nikoli ne razmišljaš o tem, da boš zaigral na 1000 tekmah,'' je povedal Giggs in dodal, da so mu k izjemnemu dosežku pomagali številni dejavniki. ''Kontinuiteta trenerja in igranje z odličnimi igralci,'' je dejal Valižan, ki je na Santiagu Bernabéu prejel bučen aplavz domačih navijačev.

''Čudno je bilo. Zavedel sem se njihove reakcije, ampak šele potem, ko sem začel razmišljati o tem. Bilo je zelo lepo in zahvaljujem se navijačem Madrida za takšno dobrodošlico. Ko ti na Bernabéu ploskajo navijači Madrida, je to nekaj posebnega,'' je dejal 39-letni veteran.

Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je razkril, da Giggs na ligaški tekmi ni nastopil, ker ga je želel spočiti pred pomembnim obračunom z Realom. ''V nekem trenutku bo zaigral, ali od začetka ali pa bo vstopil s klopi. Nisem se še odločil. Njegove izkušnje bodo zelo pomembne za nas,'' je povedal Škot.

ryan giggs | Avtor: EPA EPA
Pretekli teden je Giggs še za leto dni podaljšal pogodbo z rdečimi vragi, ki bi sicer potekla ob koncu letošnje sezone. To pomeni, da bi Unitedov produkt za rdeče vrage igral po 40. rojstnem dnevu, ki ga bo praznoval novembra.

Rooney: ''Ronaldo je neverjeten''

Wayne Rooney pred povratno tekmo ne skriva, koga se pri Unitedu najbolj bojijo. ''Moram reči Ronalda, saj se zavedam njegovih sposobnosti - neverjeten je. Zagotovo je igralec, ki ga pri Realu najbolj spoštujem; kot nogometaša in osebo,'' je povedal Rooney.

Anglež je razkril svoj najljubši spomin na Ligo prvakov, ki se kakopak nanaša na finale leta 2008, ko je United po streljanju enajstmetrovk premagal Chelesa. ''Zmaga v finalu v Moskvi. To je bil za nas izjemen trenutek,'' je dodal 27-letnik. Rooney je prepričan, da remi na Bernabéu zagotavlja dobro izhodišče za uvrstitev med najboljših osem ekip v Evropi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.