Šport > Nogomet
22 ogledov

Mejač: "Ligo prvakov smo izgubili v Zagrebu"

Mejač Olimpija Maribor večni derbi Jaka Dimc
Igralci Maribora so se po tekmi zavedali izgubljene priložnosti za igranje v elitni Ligi prvakov, obžalovali sodniške odločitve in se z mislimi že obrnili proti drugemu zaporednemu nastopu v Evropski ligi.

"Nihče nam ne more ničesar očitati, Dinamo se je pokazal kot zelo dober nasprotnik. Prvi gol, ki je bil zelo sumljiv, nas je presekal, a smo nato strnili vrste in se predstavili v dobri luči. Če se ozrem v preteklost, imam občutek, da smo Ligo prvakov izgubili v Zagrebu. Dinamo nas ni nadigral, na momente smo bili boljši, čeprav so na njihovi strani tako izkušnje, kot kvaliteta. Tudi Evropska liga je lep dosežek, na katerega smo lahko vsi ponosni," je bil po tekmi razočaran, a hkrati ponosen na predstavo Maribora, levi bočni branilec iz Kranja, Aleš Mejač.

"V Evropski ligi bomo vsekakor vsaj drago prodali svojo kožo, če ne še kaj več. Tudi lanske izkušnje nam bodo gotovo prinesle kakšno točko več," je še dodala mariborska sedmica.

"Dinamo ima tako kvaliteto kot izkušnje na svoji strani, prestal je tudi dve težki preizkušnji proti Ludogorcu in Šerifu in takšno tekmo, kot je bila današnja, moraš odigrati brez napak, nam to na žalost ni uspelo," pa je po porazu povedal vratar vijoličastih, Jasmin Handanović.

maribor dinamo navijači viole | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"V Evropski ligi doseči več kot lani"

"Do dobljenega gola smo igrali res dobro in agresivno, zadetek Dinama pa nas je šokiral in nam spodrezal noge. Nato so oni začeli prevzemati pobudo in v nadaljevanju prvega polčasa se je Dinamo prebudil in vezisti Sammir, Ademi in Badelj so dobro kombinirali na sredini igrišča. To smo poizkušali v drugem polčasu razbiti, začeli smo bolj pritiskati na njihovo zadnjo linijo in zadnjega veznega, a vse skupaj je bilo žal premalo. Je pa to bila dobra izkušnja za prihajajočo Evropsko ligo, kjer moramo pokazati več kot lani," pa je kratek komentar povratnega dvoboja podal desni bočni branilec Maribora, Martin Milec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.