Šport > Nogomet
2311 ogledov

Goljufija leta v Avstriji? V Celovcu besnijo: "Sramota, farsa!"

SV Ried Reševalni pas/Twitter
Pretekli konec tedna se je končalo tekmovanje v drugi avstrijski nogometni ligi. Za mnoge škandalozno.

Iz druge v prvo avstrijsko Bundesligo vodi le eno mesto, boj za naslov prvaka pa je bil zelo hud. V zadnjem kolu sta se za lovoriko in uvrstitev med elito bojevala še dva kluba - Ried in celovška Austria.

Moštvi sta imeli pred odločilnim dnevom enako število točk, v takšnem primeru pa ob koncu prvenstva o prvaku odloča razlika v zadetkih. Ried je imel pred zadnjim kolom, v katerem so se vse tekme začele istočasno, gol razliko +25, Celovčani pa +24.

matjaž kek Navezal stik Šport Kek spregovoril o drami okoli Iličića: "Ima probleme, ki so zame..."

Ried je za konec prvenstva gostil Floridsdorfer in čeprav so gostje še imeli teoretične možnosti za obstanek, jih to očitno ni prav dosti zanimalo. Na igrišče so prišli v kombinirani zasedbi in začeli prejemati zadetke kot po tekočem traku. V 12. minuti so izgubljali že s 3:0, v 20. minuti s 4:0, ob polčasu pa s 5:0.

Medtem se je Austria na svoji zelenici mučila z innsbruškim Wackerjem in ob premoru vodila zgolj z 1:0. V nadaljevanju so Celovčani stopili na plin in napolnili mrežo tekmecev za končnih 6:1, toda v Riedu so domačini očitno dobro spremljali, kaj se dogaja.

Po tem, ko je nemotivirana zasedba Floridsdorferja na zelenici imela vse več najstnikov, je Ried na skoraj vsak gol Austrie odgovoril z novo žogo v mreži in na koncu zmagal z neverjetnih 9:0 ter si zagotovil prvo mesto ter igranje med elito. Vrhunce tekme si lahko ogledate na spodaj priloženem posnetku.

Po tekmi so v taboru Austrie glasno opozorili na sumljive okoliščine tekme v Riedu in zahtevali dodatno odločilno srečanje, ki bi ponovno odločilo o naslovu prvaka.

"Kakšna farsa, sramota! Nogometna zveza pa ne reče ničesar? Mi ne bomo tiho. Zahtevamo preiskavo in razveljavitev tekme v Riedu. To je bil sramoten večer, ki je vrgel senco na avstrijski nogomet, nam pa naredil nepopravljivo škodo," je besnel član uprave celovškega kluba Željko Karajica.

Iz Floridsdorferja, ki je sezono končal na 14. mestu med 16 klubi, so se dan po tekmi posuli s pepelom. "Zavedamo se, da smo z našim nastopom razočarali mnoge. Opravičujemo se zaradi neprofesionalnega in sproščenega pristopa naše ekipe. v naslednjih dneh in tednih bomo intenzivno analizirali, kaj se je dogajalo," so zapisali v dunajskem klubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice