Šport > Nogomet
64 ogledov

Green Dragons ne bodo navijali z ZDA

olimpija austria evropska liga stožice green dragons Anže Petkovšek
Potem ko so tekmo s Srbijo bojkotirale Viole, so pred prijateljsko nogometno tekmo v Ljubljani z ZDA (torek, 18.15) tudi Green Dragons sporočili, da jih na reprezentančnih tekmah ne bo, vse dokler "ne bo vidnih sprememb na krovni organizaciji".

"V naslednjem tednu se bo v Ljubljani in njeni okolici dogajalo kar nekaj navijaško zanimivih stvari. V torek je na Stožicah tekma Slovenija : ZDA, ki pa se je Dragonsi ne bomo udeležili. Razlog je to, da na NZS ni posluha za navijače in da uradnikom Nogometne zveze Slovenije vzdušje na tekmah ni pomembno – drugače si njihovo vztrajanje na predragih vstopnicah preprosto ne znamo razlagati. Skupina Green Dragons se reprezentančnih akcij, dokler ne bo vidnih sprememb na krovni organizaciji, ne bo udeleževala," je organizirana navijaška skupina Green Dragons zapisala na svoji spletni strani.

Pred oktobrsko tekmo s Srbijo so se za podoben ukrep odločile tudi mariborske Viole, o njem pa so razmišljali tudi združeni slovenski navijači, a je bilo naposled vzdušje zelo spodbudno.

Odziv Nogometne zveze Slovenije na tedanje kujanje Viol nam je sporočil generalni sekretar Aleš Zavrl: "Nogometna zveza Slovenije se pri organizaciji mednarodnih tekem srečuje in sestankuje na različnih ravneh – lokalne skupnosti, policija, varnostne službe, organizirane navijaške skupine. V vseh krajih je tako. NZS ne pristaja na podelitev posebnega statusa katerikoli navijaški skupini, hkrati pa ne pristajamo na zgodbo, da se grozi z bojkoti in prekinitvami tekem, kar je bilo tudi objavljeno v medijih, ker gre celo za najavo kaznivih dejanj. Dejansko naj policija oddela svoje. NZS mora prirejati tekme v skladu z mednarodnimi standardni, našo zakonodajo in predpisi Uefe, predvsem pa na način, da bodo udeleženci varni. Če nekdo želi imeti na nek čuden način poseben status zase, je to druga stvar."

Komentarjev 3
  • Zlatko Nemec 20:43 13.november 2011.

    JAZ ŽE ZATO NE BI ŠEL NA TEKMO KER RAZEN S SRBIJO, NAŠI NISO POKAZALI REZULTATOV

  • Avatar roksa
    roksa 18:07 13.november 2011.

    Tekma bi morala bit v Mariboru!!!!!!Ljudski vrt ima dušo!!!!!!

  • ZasekaMož 16:23 13.november 2011.

    Tako je prav. Govedo naj bo doma.