Šport > Nogomet
4901 ogledov

Grozljivi detajli: pijani nogometaš vozil 200 km/h in ubil 4-letnega dečka

Rai Vloet Profimedia
Na plan so prišle grozljive podrobnosti nesreče, v kateri je pijani nizozemski nogometaš ubil nedolžnega dečka.

Medtem ko Nizozemsko še vedno pretresa tragedija iz novembra 2021, ko je znani nizozemski nogometaš Rai Vloet v pijanem stanju povzročil smrt 4-letnega dečka, so zdaj znane tudi podrobnosti.

Nogometaš naj bi v vinjenem stanju vozil celo 200 km/h, preden je povzročil prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubil komaj štiriletni deček Gio. Državni tožilec naj bi za nogometaša ruskega Urala zahteval 3,5-letno zaporno kazen.

Rai Vloet | Avtor: Profimedia Profimedia

Vloet je na zagovoru razkril nekaj podrobnosti incidenta. "Bil sem na zabavi v Amsterdamu. Bilo je v času korone. Zabava se je končala precej zgodaj. Nameraval sem preživeti noč v Amsterdamu, a smo sprejeli odločitev, da se napotimo v Rotterdam. Brez razmišljanja sem začel voziti, z nogo pa sem pritiskal na plin, medtem ko sem nameščal tempomat. Takrat je prišlo do nesreče," je skrušeno pred sodnikom razlagal nogometaš.

A kljub priznanju Vloet vseeno ne odstopa od zgodbe, da je popil največ tri kozarce alkoholnih pijač, čeprav je preiskava dokazala, da je imel v krvi dvakratno vrednost dovoljene količine alkohola. Po poročanju nizozemskih medijev naj bi Vloet dolgo časa tudi zavračal obtožbe, da je on sedel za volanom, a je na koncu vendarle priznal.

Rai Vloet | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekom sojenja je sicer na plan priplavalo še več podrobnosti nesreče. Vloet naj bi se skupaj s prijatelji vozil v vozilu znamke Golf GTI, ko se je zaletel v zadek avta štiričlanske družine. Nesrečnega dečka so najprej celo oživili, a je zaradi poškodb kasneje v bolnišnici preminil.

27-letni Vloet je sicer nekdaj veljal za enega najbolj obetavnih nizozemskih nogometašev in je za mladinske selekcije reprezentance zbral kar 36 nastopov in 10 zadetkov. Kariero je sicer začel pri slovitem PSV Eindhovenu, kjer pa ni nikoli dočakal prave priložnosti.

Rai Vloet | Avtor: Profimedia Profimedia

Kalil se je v drugi nizozemski ligi pri drugi ekipi PSV-a , posojen pa je bil tudi Cambuurju in FC Eindhovenu, preden je leta 2017 zapustil PSV in okrepil NAC Bredo. Nato se je odpravil v tujino, kjer je igral za švicarski Chiasso, italijanski Frosinone ter belgijski Sint-Truiden, preden se je vrnil na Nizozemsko.

Tu je najprej branil barve Excelsiorja ter nato Heraclesa, čigar član je bil tudi v času usodne nesreče. Klub ga je po nesreči nemudoma suspendiral, Vloet pa je znova zapustil Nizozemsko. Najprej je lani branil barve kazahstanske Astane, medtem ko je trenutno član ruskega Urala iz Jekaterinburga.

Komentarjev 4
  • Boschtjan Zupanchich 15:51 22.marec 2023.

    Logično. Ne pravijo Dobre Bejbe zastonj : " Ta je pa pameten kot fuzbaler ... " !!! ! !!! Ni to iz trte izvito , oziroma za brez veze. Logična posledica žogobrcanja je Pomanjkanje inteligence. In posledica tega je povečanje ...prikaži več zlobe, kar pa povzroči raznorazne nesreče oziroma nezgode.

  • Pierre 15:43 22.marec 2023.

    S tem človekom je konec, kako bo živel s takšnim madežem???

  • rd2dmk2 15:05 22.marec 2023.

    to so "vrhunski" fuzbalisti. osebki,ki niso odrasli in nimjo pojma kaj je odgovornost, jih pa pol sveta časti, zato ker znajo brcnt žogo in jim dat cečdnarja kot ga dobijo vsi slovenski upokojenci prvega v mescu. svet je zabluzil in ...prikaži več čas je da pride vesoljni potop.

Sorodne novice