Šport > Nogomet
2817 ogledov

Grozna poškodba najstniškega upa, vsi prebledeli

Harvey Elliott Leeds Liverpool EPL Epa
Edina nedeljska tekma elitne angleške nogometne lige je imela zlovešč pridih.

Nogometaši Liverpoola so v nedeljo popoldne na neugodnem Elland Roadu premagali Leeds United (0:3) ter se na vrhu Premier League po točkah izenačili z velikim rivalom Manchester Unitedom in aktualnim evropskim prvakom Chelseajem.

Nemški strateg Jürgen Klopp je videl dobro predstavo svoje ekipe, kljub temu pa je imel obilo razlogov za skrb. Izgubil je namreč enega od svojih igralcev. In to za daljši čas.

Fabinho Leeds Liverpool EPL Premier League Šport Slavje na vročem gostovanju pokvarila grda poškodba

18-letni vezist Harvey Elliott je na začetku letošnje sezone igral veliko in predstavljal pravo osvežitev za igro Liverpoola, obenem je močno razbremenil zvezdniške soigralce. Toda v naslednjih mesecih ne bo mogel pomagati ekipi, ki je imela obilo težav s poškodbami že lani.

V drugem polčasu je Elliott krenil v protinapad, sledil mu je Leedsov Pascal Struijk. Slednji je z drsečim startom vzel žogo mladeniču, a ob tem zapel njegovo levo nogo, ki je pod pritiskom popustila. In to tako hudo, da je spodnji del okončine štrlel v svojo smer.

Prvi je k Elliottu pritekel Mohamed Salah, ki je brž opazil resnost poškodbe. Najstnik je celo skušal vstati, a se je v bolečinah le zgrudil nazaj na tla.

Struijk je dobil direkten rdeči karton za nevaren start s hrbta. Glede na okoliščine dogodka Nizozemec ni imel nobenih pripomb.

Nekaj ur po zadnjem žvižgu so iz tabora Liverpoola sporočili, da na srečo ni prišlo do zloma, ampak do hujšega zvina gležnja. Kljub temu bo mladi nogometaš, nekdanji del angleške reprezentance U15, U16 in U17, moral na operacijo.

Elliott je na Anfield prišel leta 2019 iz Fulhama. Pred tem je igral še za en klub iz zahodnega Londona - Queens Park Rangers. Lani je bil posojen k Blackburn Rovers.

Virgil van Dijk Harvey Elliott Leeds Liverpool EPL | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice