Šport > Nogomet
20 ogledov

''Guardiola bi me želel v svoji ekipi''

eric abidal Reuters
Francoski nogometaš Éric Abidal, ki mu Barcelona po koncu sezone ni ponudila nove pogodbe, je razkril, da ga v svoje vrste vabijo Lyon, Nice in New York Red Bulls. Branilec bi lahko ponovno združil moči s Pepom Guardiolo, saj naj bi ga Španec želel pripeljati v bavarsko prestolnico.

Éric Abidal si je po uspešni presaditvi jeter najbolj želel, da bi lahko na nogometnih zelenicah vztrajal vsaj še nekaj let, a mu želje pri Barceloni niso izpolnili. Katalonski velikan 33-letnemu branilcu ni ponudil nove pogodbe, zato se Abidal že ozira za drugimi ponudbami.

Francoz je potrdil, da se zanj zanimajo številni nogometni klubi, med drugimi Nice, Lyon in New York Red Bulls. ''Zelo sem vesel, da so se spomnili name in pripravljen sem prisluhniti vsem možnostim,,'' je povedal Abidal, ki na uradno ponudbo še čaka.

Nekdanji nogometaš Barcelone je zaradi presaditve jeter izgubil več kot leto svoje kariere. ''Če bi lahko igral v Braziliji, bi bila to samo še češnja na torti,'' je o nastopu na Svetovnem prvenstvu 2014 povedal Abidal.

Branilec pa bi lahko odšel tudi v München, kjer je zanimanje zanj izrazil njegov nekdanji trener Pep Guardiola. ''Pep je veliko spraševal o meni, pozna mojo situacijo in bi bil zelo vesel, če bi me imel v ekipi. Bayern je bil letos najboljši in lepo bi se jim bilo pridružiti. Vsaka stvar se enkrat konča. To je treba sprejeti. Pomembno je, da imaš druge možnosti, kot na primer Monaco. To bi mi omogočilo, da zaključim krog, saj sem tam začel. Želim si podpisati za klub, kjer bom končal kariero,'' je povedal Abidal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.