Šport > Nogomet
18 ogledov

Guardiola bo lahko računal na Ribéryja

franck ribery EPA
Francoski nogometaš Franck Ribéry je z nemškim velikanom Bayernom iz Münchna podaljšal sodelovanje do 30. junija 2017, so danes sporočili iz bavarskega kluba. Tridesetletnik, ki se je Bayernu pridružil leta 2007, je s klubom letos osvojil Ligo prvakov, nemško prvenstvo bundesligo in pokal.

''Zadovoljni smo, da nam je uspelo zadržati dva ključna igralca,'' je povedal predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge in dodal: ''Franck in Daniel sta bila izjemna v zadnji sezoni in računali smo nanju, da bosta naredila razliko v pomembnih tekmah.''

Ribéry ima za seboj najboljšo sezono, odkar se je leta 2007 pridružil Bavarcem. ''Obljubil sem navijačem in pogodba je podpisana. München je drugi dom zame in za mojo družino. Prepričan sem, da bomo v prihajajočih letih osvojili še kakšen naslov ali dva,'' je povedal francoski reprezentant.

Poleg Riberyja bo v bavarski prestolnici še naprej ostal branilec Belgijec Daniel van Buyten, ki je z Bayernom podpisal enoletno podaljšanje sodelovanja, do konca sezone 2014.

Bayern je v letošnji sezoni postavil nov rekord po številu prejetih zadetkov, saj se je njihova mreža zatresla le na 18 od 34 ligaških tekem. Z zmago v nemškem pokalu so postali prva nemška ekipa, ki je osvojila trojček – Ligo prvakov, nemško ligo in pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.