Šport > Nogomet
1223 ogledov

Guardiola jezen na Kloppa: "Moti me, ker to ne drži!"

pep guardiola Epa
Trenerja angleškga prvaka so zmotile nekateri izjave, ki jih je na račun njegovega moštva izrekel Jürgen Klopp.

Pep Guardiola odločno nasprotuje očitko nemškega stratega na klopi Liverpoola, ki je dejal, da Manchester City živi v "domišljijski deželi", kjer lahko v slehernem prestopnem roku zapravi neomejene količine denarja.

Na seznam pregrešno bogatih klubov, kjer finance nikoli niso ovira, je poleg ligaškega tekmeca uvrstil še Real Madrid, Paris Saint-Germain in Barcelono.

Meščane je v začetku julija okrepil Rodri, nekdanji nogometaš Atlético Madrida, kateremu so Angleži plačali kar 70 milijonov evrov odškodnine. Španski vezist je s tem postal najdražji nakup v zgodovini Manchester Cityja.

Liverpool je po lanski nakupovalni mrzlici, ko je za okrepitve izkašljal zajetnih 200 milijonov, letos precej bolj varčen in zadržan. "Ne živimo v domišljijski deželi, kjer lahko vedno dobiš tisto, kar hočeš. Mi si tega ne moremo privoščiti v vsakem roku," je neaktivnost na nogometni tržnici upravičil Klopp. 

Klopp Guardiola | Avtor: Profimedia Profimedia

Guardiola je pred obračunom Liverpoola in Cityja, ki se bosta v nedeljo udarila za lovoriko Community Shield, za katero se vsako leto tradicionalno merita angleški prvak in zmagovalev pokala FA, priznal, da ga Kloppove besede motijo.

"Seveda me moti, ker ne drži, da vsak prestopni rok zapravimo 200 milijonov. To preprosto ni res. Tudi Liverpool ni ravno majhna ekipa. Ne, to mi ni všeč," se je odzval španski strag.

"Lani smo zapravili 17 milijonov funtov za enega igralca. Pred dvema letoma smo zapravili ogromno, ker sem prevzel ekipo, v kateri je bilo 10, 11 igralcev starih 30 let ali več. Ni res, da si lahko takšen znesek privoščimo vsako leto. Liverpool je lani zapravil več kot 200 milijonov, zato si letos tega ne more privoščiti."

"Situacija je povsem enaka. Poleti smo kupili enega igralca (Rodrija, op. a.) in poravnali odkupno klavzlo za Angelina. Dandanes klubi ne morejo več toliko zapravljati iz leta v leto," je dodal Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.