Šport > Nogomet
16 ogledov

Guerreru osem tekem za brutalen start

köln brečko EPA
Veliki Bayern je v gosteh z 0:2 klonil pri Bayerju iz Leverkusna. Gostitelji so si zmago priigrali v zadnjih desetih minutah tekme. V nedeljo je izgubila tudi Borussia Mönchengladbach, druga najbližja zasledovalka vodilnega Dortmunda. Mišo Brečko je po reprezentančni akciji s Škotsko podal za gol še na drugi zaporedni tekmi, Köln pa je pri Hoffenheimu rešil remi (1:1).

Münchenčani so si v boju za naslov prvaka privoščili velik spodrsljaj. Na gostovanju pri Bayerju so tako ostali brez točk, pred tekmo vodilne Borussie Dortmund pa so za rumeno-črnimi še vedno zaostajali za štiri točke. Na tekmi v Leverkusnu je odločitev padla v zadnjih minutah tekme. Najprej je v 80. minuti zadel Stefan Kiessling, gostje pa so tako vse moči usmerili v napad. A to se jim je maščevalo še deset minut kasneje, ko je po protinapadu končni rezultat postavil rezervist Karim Bellarabi, ki je v igro vstopil že ob vodstvu Leverkusenčanov.

Po zmagi Borussie proti Mainzu z 2:1 je prednost branilcev naslova skočila že na velikih sedem točk. Za domače je  sredi prvega polčasa najprej zadel Jakub Blaszczykowski, po presenetljivem izenačenju gostov v 74. minuti, ko je nekdanjim soigralcem zabil motivirani Mohamed Zidan, pa je stvari na svoje mesto postavil Shinji Kagawa.

Neprijeten poraz so doživeli tudi nogometaši Schalkeja. Ti so z 1.2 izgubili na gostovanju pri do tega kola zadnjemu Freiburgu. Ta je zdaj na lestvici prehitel Kaiserslautern.

Brečko podal, oddih za Solbakkna

Kölnov trener Stale Solbakken je tudi po železničarski avanturi ohranil zaupanje v slovenskega reprezentanta Miša Brečka, ki je od takrat dalje izpustil le eno tekmo, še to zaradi kartonov. Zaupanje norveškega stratega je Trboveljčan upravičil tudi na tekmi s Hoffenheimom, kjer je kozličkom grozil že četrti zaporedni poraz, s katerim bi se brez poškodovanega Milivoja Novakovića dodobra vključili v boj za obstanek.

Po golu branilca Marvina Compperja v prvem polčasu je Hoffenheim vodil vse do 81. minute, ko je Brečko, podobno kot med tednom na Bonifiki, z desne strani poslal idealen predložek v sredino, kjer ga je v gol z glavo spremenil prvi strelec kluba Lukas Podolski. Köln je z remijem ostal na štirinajstem mestu, a ga od šestnajstega Augsburga še naprej ločijo vsega tri točke.

Guerreru osem tekem kazni

Disciplinska komisija nemške nogometne zveze (DFB) je v ponedeljek z osmimi tekmami prepovedi nastopanja kaznovala perujskega nogometaša HSV Paola Guerrera. Nogometaš si je kazen prislužil zaradi namernega starta s hrbta na vratarja tekmecev iz Stuttgarta Svena Ulreicha.

Guerrero je ob zaostanku z 0:3 z drsečim startom s hrbta pokosil vratarja Ulreicha, ki je skupaj z njim tekel proti stranskemu avtu in ščitil žogo, ki se je kotalila izven igrišča. Guerrero je na tekmi za prekršek dobil direkten rdeči karton, Hamburg pa je napovedal pritožbo. Če ne bo uspešen, se bo lahko 28-letni perujski napadalec na igrišča vrnil šele tik pred koncem sezone, saj je do konca 1. Bundeslige le še deset krogov.

Za vročekrvnega Guerrera to ni prva kazen, saj je leta 2010 dobil pet tekem prepovedi, ker je v navijača tekmecev, ki ga je pred tem žalil, vrgel steklenico vode.

Nemška liga, 23. kolo:

Bayer Leverkusen : Bayern 2:0 (0:0)
Kiessling (79), Bellarabi (90)

Hamburger SV : Stuttgart 0:4 (0:2)
Ibišević (23), Kuzmanović (31, 47), Harnik (90)
RK: Guerrero (

Hannover : Augsburg 2:2 (1:1)
Haggui (33), Diouf (69); Bellinghausen (12), Callsen-Bracker (89)

Freiburg : Schalke 2:1 (1:0)
Freis (18), Caligiuri (66); Pukki (72)

Kaiserslautern : Wolfsburg 0:0

Hertha Berlin : Werder Bremen 1:0 (0:0)
Rukavytsya (62)

Borussia Dortmund : Mainz 2:1 (1:0)
Blaszczykowski (26), Kagawa (77); Zidan (74)

Nürnberg : Borussia Mönchengladbach 1:0 (0:0)
Bunjaku (87)

Hoffenheim : Köln 1:1 (1:0)
Compper (33); Podolski (81)
Brečko je odigral celo tekmo, Novaković (oba Köln) je poškodovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.