Šport > Nogomet
120 ogledov

Handanović izgubil derbi device Marije

Samir Handanović Milan Inter Serie A EPA
V derbiju 22. kola italijanske Serie A je AC Milan v mestnem obračunu ugnal Inter (3:0) in moštvo Samirja Handanovića oddaljil od boja za vrh. Še naprej vodi Napoli, blizu je še Juventus.

Na polnem stadionu San Siro je Milan na 216. Derbyju della Madonnina Interju izdatno vrnil za minimalen poraz v jesenskem delu prvenstva (3:0). Moštvo Samirja Handanovića (branil je vso tekmo) je še vedno na četrtem mestu, a za vrhom zaostaja že za osem točk. Milan je šesti, ima pet točk manj od mestnih tekmecev.

Srečanje, na katerem so bili v vlogi gostitelja Rossoneri, so bolje začeli Nerazzurri. Zelo aktiven je bil novinec v vrstah Interja Éder, ki je z glavo zapravil enkratno priložnost. Milan je odgovoril prek Juraja Kučke, njegovo ostro podajo proti Mbayeju Niangu po dobrem prodoru je pravočasno izbil Handanović.

Igra je bila zelo razgibana in zadetek je visel v zraku. In v 35. minuti se je mreža res zatresla - po prostem strelu Keisukeja Honde je z glavo zabil branilec Milana Alex. Inter bi lahko odgovoril še pred koncem polčasa, toda Stevan Jovetić je bil nenatančen.

Drugi polčas se je začel kontroverzno. Po padcu Éderja so gostje želeli enajstmetrovko, po ostrih protestih je bil izključen trener Roberto Mancini. Do ključnega drugega zadetka bi Milan lahko prišel v 56. minuti, toda Giacomo Bonaventura ni uspel premagati malce slabše postavljenega Handanovića.

Najlepša priložnost se je Interju ponudila v 70. minuti. Mauro Icardi je po odbiti žogi vratarja Gianluigija Donnarumme padel ob Alexu, sodniki pa so pokazali na belo točko. Icardi, ki je nekaj minut prej vstopil s klopi, je sam prevzel odgovornost, a zadel vratnico. 

Kazen je hitro sledila. Tri minute kasneje je Niang z desne poslal odlično podajo, pred vrati pa se je znašel Carlos Bacca in matiral Handanovića. Ta je v 77. minuti klonil še tretjič: po prodoru in podaji Bonaventure je ljubljanski vratar prvi strel Nianga še ubranil, pri drugem pa je bil brez moči.

Napoli in Juve za naslov

Še naprej na lestvici vodi Napoli, ki je tokrat doma prepričljivo ugnal Empoli (5:1). Tik pod vrhom je aktualni prvak Juventus, "stara dama" je na gostovanju pri Chievu zabila štiri zadetke (0:4).

Diego Laxalt Genoa Fiorentina | Avtor: EPA EPA
Dva gola za Torinčane je zabil Álvaro Morata, za Chievo pa je Valter Birsa igral do 68. minute, medtem ko je Boštjan Cesar počival zaradi rdečega kartona.

Fiorentina je po remiju pri Genoi (0:0) ostala na tretjem mestu, a sedaj za vodilnim Napolijem zaostaja že za devet točk. Josip Iličić je za Toskance igral do 56. minute.

V soboto vsi Slovenci do remija

Že v soboto smo videli "slovenski" obračun med Carpijem in Palermom, ki se je končal z remijem (1:1). Vid Belec je vso tekmo branil za domače, Aljaž Struna pa je celotno srečanje "operiral" v obrambi Siciljancev. Siniša Anđelković je obsedel na klopi Palerma.

Atalanta Jasmina Kurtića, ta je igral do 73. minute, je doma iztržila remi proti Sassuolu (1:1), Roma je na Olimpicu premagala Frosinone (3:1) in se utrdila na petem mestu. 

Serie A, 22. kolo:

AC Milan - Inter 3:0 (1:0)
Alex 35., Bacca 73., Niang 77.
Icardi (Inter) je v 73. minuti zgrešil enajstmetrovko.

Chievo - Juventus 0:4 (0:2)
Morata 6., 40., Alex Sandro 61., Pogba 67.

Carpi - Palermo 1:1 (0:1)
Mancosu 74./11m; Gilardino 24.

Atalanta - Sassuolo 1:1 (1:1)
Denis 32.; Berardi 27.

AS Roma - Frosinone 3:1 (1:1)
Nainggolan 18., El Shaarawy 47., Pjanić 84.; Ciofani 24.

Bologna - Sampdoria 3:2 (2:0)
Mounier 12., Donsah 24., Destro 88./11m; Muriel 54., Correa 80.

Napoli - Empoli 5:1 (2:1)
Higuaín 33., Insigne 37., Camporese 52./ag, Callejón 84., 88.; Paredes 28.

Genoa - Fiorentina 0:0 (0:0)

Torino - Verona 0:0 (0:0)

Udinese - Lazio 0:0 (0:0)
RK: Danilo (Udi) 43.; Matri (Lazio) 85.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.