Šport > Nogomet
71 ogledov

Handanović moral oditi zaradi Oblaka?

Miran Pavlin meni, da Slovenci v kvalifikacijah realno lahko zasedejo drugo mest Žurnal24 main
Upokojeni slovenski nogometaš Miran Pavlin je razkril, kdo ga je leta 2009 prepričal, naj ponudi pogodbo takrat 16-letnemu Janu Oblaku, ki trenutno velja za enega najboljših vratarjev na svetu.

Miran Pavlin, nekdanji vezist slovenske reprezentance in tesni sodelavec Zlatka Zahovića, je v pogovoru za revijo Reporter obujal spomine na čas, ko je trenutno najbolj vročemu slovenskemu nogometašu Janu Oblaku ponudil prvo profesionalno pogodbo. 

Pavlin je v času, ko se je vratar Atlético Madrida pričel uveljavljati na slovenski nogometni sceni, opravljal vlogo športnega direktorja Olimpije. V podpis pogodbe z mladim Škofjeločanom ga je prepričal trener vratarjev.

''Bil sem direktor pri Olimpiji, ko je Jan Oblak pri šestnajstih podpisal prvo profesionalno pogodbo. Pa ne zato, ker sem jaz to hotel, temveč zato, ker je moj trener vratarjev vztrajal, da mu ponudimo pogodbo. 16-letnik je imel dispozicije, ki jih redko vidiš. Imel je mirnost, ki je pri njem prirojena. Da bo pa naredil tako kariero, kot jo je, si je malokdo predstavljal,'' je za Reporter povedal 44-letnik.

Pavlin se je dotaknil tudi stanja v slovenski izbrani vrsti, ki jo je po neuspešnih kvalifikacijah za Euro 2016 zapustil dolgoletni čuvaj mreže Samir Handanović.

''Handanović je dokazal, da je vrhunski vratar, ne razumem pa, zakaj se v majhni Sloveniji ne moremo zmeniti, da bi oba nastopala za reprezentanco. To so samo človeški odnosi, tudi Handanović bi razumel, če morda ne bi bil več prvi vratar,'' je povedal Pavlin in namignil, da je reprezentančna upokojitev vratarja Interja tako ali drugače povezana z Oblakom. 

''Ne moremo si privoščiti, da imamo dva tako vrhunska igralca v najboljših klubih, a enega ne kličemo več. Buffon je zdaj podaljšal pogodbo pri Juventusu, pa je star skoraj 40 let. Handanović bo podpisal novo pogodbo in bo še štiri, pet let branil na najvišji ravni, naj bo v Manchestru, pri Chelseaju ali kje drugje. Kdo smo mi v Sloveniji, dva milijona nas je, pa damo takega igralca na stran. Kljub Oblaku. Kaj če se njemu kaj zgodi?'' se je spraševal Pavlin.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 6
  • zipo 09:21 03.junij 2016.

    bedak si

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:35 01.junij 2016.

    Sarma je bil,je in bo rupa z redkimi nogami.Poveličujejo,ga samo tisti,ki bi morali imet na tekmah prevajalca ali pa belo palico,črna očala in labradorca!

  • mymind 15:12 01.junij 2016.

    Sarma ne bi bil nikoli drugi vratar. Že njegove reakcije na žvižge gledalcev, komentarje na kakšen slab dan v reprezentančnem dresu.. je, klasa, ampak užaljen pa tudi takoj.