Šport > Nogomet
35 ogledov

Handanović odigral zadnjo tekmo

kvalifikacije Anže Petkovšek
Po tekmi z Ukrajino je svoj odhod iz izbrane vrste napovedal Samir Handanović.

"Lahko samo rečem, da sem zaključil z reprezentanco," je po neuvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo sedmi sili v mimohodu dejal Samir Handanović, ki sicer novinarjem ne daje izjav. Enaintridesetletni čuvaj mreže je za slovensko izbrano vrsto odigral 81 tekem in je po tem dosežku rekorder med slovenskimi vratarji.

Menjavo generacij pred novim kvalifikacijskim ciklusom, leta 2018 bo svetovno prvenstvo gostila Rusija, je napovedal tudi selektor Srečko Katanec, ki se sicer še ni odločil, ali bo kljub veljavni pogodbi še vodil reprezentanco. "Pogodbo imam podpisano in veljavno, a pogodbe se lahko vedno prekinejo, podpišejo na novo ... Bomo videli, kaj in kako naprej. Veliko reči pa bo potrebno spremeniti. Imamo dve generaciji, kar nekaj fantov se bo zdaj verjetno poslovilo. Čaka nas veliko dela."

Podobno kot Handanović naj bi razmišljala tudi Mišo Brečko in Nejc Pečnik, Zlatan Ljubijankić pa se še ni želel izjasniti. Kapetan Boštjan Cesar pravi, da bo na voljo, če ga bo zdravje služilo, o tem, da bi še naprej pomagal slovenski izbrani vrsti pa razmišlja tudi Milivoje Novaković.

Komentarjev 3
  • Harrison 06:32 18.november 2015.

    Včeraj je še bilo nekaj za gledati. Za preboj pa bi potrebovali 2x tako predstavo. V Ukrajini smo bili kot razglašena pleh banda. Je že tam bilo jasno, da ne gremo naprej. Srečko je dober dečko. Mislim, da ni imel ...prikaži več srečne (strokovne) roke pri izbiri postave v prvi tekmi. S Kurtičem je vse postavil v deseterico. To pa je definitivno premalo za Ukrajince!

  • JMT 02:19 18.november 2015.

    Pa kaj vas tok moti Katanec....pač naredil je največ kar se je dalo.....krivi so igralci ne pa Katanec.....Če bi bil slab potem nebi Slovenijo popeljal na svetovno pa evropsko prvenstvo ;)Se ti ne zdi????Pustimo mu čas še en ...prikaži več cikel.....k bo slaba generacija odšla iz reprezentance....bo z novimi ustvaril.....bomo vidli kaj ;)Ne se toliko obremenjevat z njem.

  • Žvižgač 00:18 18.november 2015.

    Katanec kar odstopi ne premišljuj dolgo in poišči kakšnega reprezentanta, ki bo s ponosom igral za SLO, ne iskati samo med B reprezentanco BiH, če te bodo še v zlatu plačevali, ker sicer si kandidat za zavod za zaposlovanje do ...prikaži več penzije ali greš lahko za trenerja v kakšno vaško ligo.