Šport > Nogomet
14 ogledov

Handanović: "Psihično težka tekma"

maribor dudelange Saša Despot
Maribor je v sredo napravil velik korak proti drugi zaporedni evropski jeseni, Dudelange je v Ljudskem vrtu padel s 4:1. Igralci naših prvakov so bili po tekmi kljub temu polni pohval na račun nasprotnika.

"Na koncu smo prejeli poceni gol iz naše napake, ki je malce uničil naš rezultat, a prednost je še vedno visoka in v Luksemburg, gremo lahko zadovoljni, a previdni. Pomagale so izkušnje iz lanske sezone," je po tekmi povedal strelec zadnjega gola za Maribor Robert Berić, ki je v 85. minuti ob ovacijah občinstva v Ljudskem vrtu svoje mesto na zelenici prepustil Nikoli Komazecu.

"Sicer pa so naši cilji vedno enaki. Hočemo osvojiti državno prvenstvo in pokal ter priti čim dlje v Evropi," se je še malce v prihodnost zazrl odlični napadalec iz Krškega.

mezga maribor dudelange | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"V napadu so zelo hitri"

"Vedeli smo, da je njihovo glavno orožje protinapad, so zelo hitri v napadu, a mislim, da smo se na to dobro odzvali in si zato sami pripravili dovolj lepih situacij in plod tega so bili štirje zadetki. Med polčasom nam je trener dejal, da moramo v igro kreniti še bolj odločno, saj ni še nič odločeno in to smo tudi storili, že v drugi minuti drugega polčasa smo zadeli, Dejan Mezga se je danes res izkazal," je dober uvod v nadaljevanje dvoboja pokomentiral bočni igralec Aleš Mejač, ki ga je v drugem polčasu nato zamenjal Nejc Potokar.

In kako je Mejač videl nasprotnika? "V primerjavi z lani je Dudelange boljši, so dobra ekipa. Najbolj pomembno je bilo, da jih nismo podcenjevali, še zdaleč niso takšni amaterji, kot nekateri mislijo."

"Psihično težka tekma"

Kako pa je obračun videl tisti, ki ima najboljši pregled nad celotnim igriščem, vratar Jasmin Handanović? Kako naporno je bilo zanj, ob napadih Maribora, ohraniti koncentracijo? "Na tekmo sem se pripravljal, kot na vsako drugo. Vedel sem, da bodo gostje nevarni iz protinapadov in da bom moral obraniti dva, tri nevarne strele in tako je tudi bilo. Treba je bilo to zdržati in tako smo lahko bolj neobremenjeno napadali in dosegali zadetke. Tako da je bila tekma bolj zahtevna psihično, kot pa fizično."

Na povratni tekmi bodo Štajerci prav tako odigrali na vso moč, prostora za kalkulacije ni. "Nikoli nisem bil za podcenjevanje, tudi strokovni štab ne. Tudi v gosteh bomo šli na zmago, lepo bi bilo zmagati, na primer z 1:0, to je za vratarja najlepše. Sicer pa je njihov zadetek dober opomin za povratno tekmo, a napake se dogajajo. So trdoživa ekipa, grizli so do konca, čeprav so prva dva zadetka dobili iz prostega strela skozi živi zid, kar je za ekipo velik šok. V gosteh bo najbrž malo lažje, saj bo Dudelange moral loviti rezultat in bo več prostora za naše ofenzivne igralce," je zaključil odlični vratar iz Ljubljane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.