Šport > Nogomet
14 ogledov

Handanović verjame v uspeh Interja

samir handanović Fedenerazzurra.com
Slovenski vratar Samir Handanović se je razgovoril pred sobotnim derbijem med Interjem in Juventusom. Nerazzurri se trenutno nahajajo na šestem mestu italijanske Serie A, Sarma pa je prepričan, da je tretje mesto, ki vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov, še vedno dosegljivo.

Samir Handanović se je julija 2012 iz Udineseja preselil v Inter, ki je za prestop slovenskega reprezentanta odštel 11 milijonov evrov odškodnine. Nearrazzurom v letošnji sezoni ne gre ravno po načrtih, saj se nahajajo šele na šestem mestu Serie A in za vodilnim Juventusom zaostajajo debelih 18 točk. Stara dama v soboto prihaja na San Siro, Sarma pa je prepričan, da Inter lahko premaga najmočnejšo italijansko ekipo. ''Zmagati želimo zaradi lestvice. Samozavest raste z zmago proti komerkoli, ne samo proti Juventusu,'' je povedal Handanović.

Slovenski vratar želi Interju pomagati do tretjega mesta v ligi, ki pelje v kvalifikacije za Ligo prvakov. ''Tri, štiri ekipe se borijo za isti cilj in iskreno verjamem, da nam lahko uspe. Kdorkoli se ukvarja s športom, ne razmišlja o pesimizmu,'' je dodal 28-letnik, ki meni, da je lestvica odraz realnega stanja. ''Vsi so tam, kjer si zaslužijo. Juventus je najmočnejša ekipa. Tretje mesto je zagotovo dosegljivo. Poskusili bomo zmagati in bomo videli, kako bo,'' je dejal Handanović.

Handanović Pazzini AC Milan Inter Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Nekdanji vratar Udineseja je po prihodu v Inter izjavil: ''Rekli so mi, da bom moral ubraniti dva do tri strele na tekmo, namesto tega... Šalo na strani, zmagati moramo, ker naš moto se glasi: 'tretje mesto ali nič','' svojo izjavo pa je podrobneje obrazložil v nedavnem intervjuju. ''Šalil sem se. Ko sem prišel, mi je Alessandro Nista (trener vratarjev, op. a.) rekel, da mora vratar vedno ostati osredotočen, saj ga vsako tekma čakata dve do tri težke obrambe. Nekaj mesecev kasneje sem pristopil k njemu in rekel: 'Trener, na tekmo je vsaj pet do šest obramb.' Oba sva se nasmejala,'' je razkril Sarma, ki se krčevito brani vzdevka ''Samir, the king of penalty'' (Samir, kralj ''penalov''). ''Penali niso edini pokazatelj, kako dober je vratar. Če ubraniš enajstmetrovko, si ne zaslužiš večjega priznanja, kot če je ne. Seveda je pomembno, vendar to ni merilo za vratarja,'' je bil skromen Handanović.

Na vprašanje, kaj bi počel, če ne bi igral nogometa, je eden najboljših vratarjev na svetu povedal: ''Morda bi igral košarko ali odbojko. Mogoče bi pomagal očetu, ki prodaja rabljene avtomobile.''

Sarma je edini vratar v Serie A, ki do danes še ni prejel zadetka s strani Maria Balotellija. ''Nič ne bom rekel, ker bo potem naslednje leto morda zadel po petih minutah,'' je v šali pripomnil 28-letnik. Handanvović je kot primer izjemnega vratarja navedel Gianluigija Buffona, veliko spoštovanja pa čuti tudi do Ikerja Casillasa. Pred sobotnim derbijem pa je povedal: ''Na živce mi gre samo ena stvar, in sicer, da ne igramo ponoči.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.