Šport > Nogomet
10 ogledov

Homer Simpson ve za korupcijo, Blatter ne

Sepp Blatter, Michel Platini EPA
Med tistimi, ki so razočarani ob novi izvolitvi Seppa Blatterja za predsednika Fife so tudi številni nekdanji nogometni zvezdniki. Rezultat volilnega kongresa jih sicer ni presenetil.

"Ponosen sem na to, da je Uefa podprla in branila gibanje za spremembe v Fifi. Te so po mojem mnenju ključne, če si želi organizacija povrniti kredibilnost. Čestitam princu Aliju za njegovo kampanjo, čestitam pa tudi vsem nogometnim zvezam, ki so ga podprle," je po vnovični izvolitvi Seppa Blatterja na mesto predsednika Fife javnosti sporočil prvi mož Uefe Michel Platini. Odnosi med obema zvezama so očitno rekordno nizki.

Oglasili so se tudi številni drugi nogometni delavci, predvsem bivši nogometaši. "Predvidljivo in depresivno. Vsi tisti člani Fife, ki so volili za Blatterja, so izdali igro, ki naj bi jo negovali," je na twitterju zapisal legendarni angleški napadalec Gary Lineker, ki že nekaj časa sodi med največje Blatterjeve kritike.

"Nogomet je izgubil," je bila kratka še ena legenda evropskega nogometa Luis Figo. Ta je takšen razplet pričakoval, zato je že prej odstopil od kandidature za mesto predsednika Mednarodne nogometne zveze.

Tudi afera s podkupovanji ni odnesla Švicarja, ki je dobil podporo predvsem s strani afriških in azijskih delegatov. Kar precej najtesnejših Blatterjevih sodelavcev, tudi podpredsednika Fife, je bilo sicer v sredo aretiranih zaradi nečednih poslov. Tudi to za nekatere ni bilo presenečenje. Vsaj ne za Homerja Simpsona, ki je že pred časom napovedal korupcijo v vrhu krovne nogometne organizacije.

 

Na ponovno izvolitev Blatterja je na svoj način reagiral tudi twitter: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.