Šport > Nogomet
2725 ogledov

Hrvaška v solzah, kockasto srce strto po loteriji

Luka Modrić Španija Hrvaška Liga narodov Epa
Finale Uefine Lige narodov se je končal šele po enajstmetrovkah,

Nogometna reprezentanca Španije je zmagovalka tretje izvedbe Lige narodov. V finalu v Rotterdamu so Španci po enajstmetrovkah premagali Hrvate s 5:4, potem ko sta se redni del in podaljšek končala brez golov.

Pred tem je tretje mesto v Enschedeju osvojila Italija, ki je ugnala Nizozemsko (3:2).

Španci so v svojem drugem finalu Lige narodov prišli do prve lovorike. Sicer pa so na tekmi imeli več obetavnih akcij od Hrvatov, ki tako še čakajo na prvo mednarodno lovoriko, potem ko so že igrali v finalu in polfinalnih svetovnih prvenstev.

V uvodu tokratne tekme so bili nekoliko nevarnejši prav Španci, posebej Gavi je bil v 12. minuti blizu uspehu, a zgrešil cilj za nekaj centimetrov. V 23. minuti so Hrvati izpeljali prvo nevarno akcijo, toda španska obramba je na koncu pravočasno posredovala o strelu Andreja Kramarića.

Po še eni španski polpriložnosti je v 31. minuti s strelom z glavo s približno 15 metrov poskusil Ivan Perišić, na mestu pa je bil Unai Simón. Perišić je z glavo poskusil tudi v 39. minuti, vendar takrat španski vratar ni imel veliko dela, Álvaro Morata pa je na drugi strani prav tako z glavo žogo poslal čez hrvaški gol v 42. minuti.

Uvod drugega polčasa je pripadel hrvaškim nogometašem, ki so bili konkretnejši, a ne dovolj za spremembo izida. Tudi Španci so zagrozili v 57. minuti, zgrešil pa je Marco Asensio. Kljub nekaterim nevarnejšim akcijam pa tudi v nadaljevanju prave priložnosti ni bilo, tudi Asensio v 77. minuti je bil premalo natančen. V 84. minuti pa je imel Ansu Fati daleč najlepšo priložnost tekme, ko je streljal iz bližine, veselje pa mu je preprečil Perišić s posredovanjem pred golov črto. Ob koncu 90. minute je znova nenatančno meril Asensio, tako da je sledil podaljšek.

V njem je v prvem delu zagrozil predvsem Dani Olmo, ki je imel na voljo odprt strel v kazenskem prostoru, a tudi on je žogo poslal čez gol. Olmo je do strela prišel tudi v 108. minuti, vendar je Josip Šutalo z blokom žogo odbil v kot. Tudi sicer so bili v teh trenutkih podjetnejši Španci, ki pa jih je skozi celo tekmo "tepla" nenatančnost pri strelih. To bi lahko slednje skrbelo pri izvajanju kazenskih strelov, ki so sledili.

Pri teh pa se to ni poznalo. Od sedmih španskih strelcev je zgrešil le Aymeric Laporte, ki je imel prvo zaključno žogo, a je zadel prečko. Toda to ni bilo usodno. Unai Simón je namreč pred tem obranil strel Lovru Majerju, v šesti seriji pa še Brunu Petkoviću. Odločilno enajstmetrovko pa je nato zadel Dani Carvajal.

Liga narodov, finale:

Španija - Hrvaška 1:0** (0:0, 0:0)

** - po streljanju enajstmetrovk

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.