Šport > Nogomet
12 ogledov

Hrvati na Islandijo, Ibra proti CR7

Cristiano Ronaldo Portugalska Izrael kvalifikacije za SP EPA
Mednarodna nogometna zveza je opravila žreb dodatnih evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji.

Pari so Portugalska - Švedska, Ukrajina - Francija, Grčija - Romunija ter Islandija - Hrvaška. Termina dodatnih kvalifikacij sta 15. in 19. november.

Ekipe na žrebu v Zürichu so bile razdeljene glede na uvrstitve na lestvici Fifa. Nosilke so bile Portugalska (14.), Grčija (15.), Hrvaška (18.) in Ukrajina (20.), v drugem bobnu pa Francija (21.), Švedska (25.), Romunija (29.) ter Islandija (46.).

Še enajst prostih mest

Zaenkrat je znanih 21 udeležencev svetovnega prvenstva, ki bo potekalo v Braziliji od 12. junija do 13. julija 2014. Iz Evrope so to Belgija, Bosna in Hercegovina, Anglija, Nemčija, Italija, Nizozemska, Rusija, Španija in Švica. Iz Južne Amerike bodo igrale Argentina, Brazilija, Čile, Kolumbija in Ekvador, iz Srednje in Severne Amerike ter Karibov Kostarika, Honduras in ZDA, iz Azije pa Avstralija, Iran, Japonska in Južna Koreja.

Poleg štirih zmagovalcev evropskih kvalifikacij se bo na SP uvrstilo še pet reprezentanc iz Afrike, zadnje dva udeleženca pa bosta znana po dodatnih kvalifikacijah med Novo Zelandijo in četrtouvrščeno ekipo iz Srednje ali Severne Amerike oziroma Karibov Mehiko ter petouvrščeno ekipo iz Južne Amerike Urugvajem in zmagovalcem dodatnih azijskih kvalifikacij Jordanijo.

Dodatne kvalifikacije (Evropa):

15. november:
Portugalska - Švedska
Islandija - Hrvaška
Grčija - Romunija
Ukrajina - Francija

Povratne tekme bodo na sporedu 19. novembra.

 

Komentarjev 1
  • vladek 14:21 21.oktober 2013.

    Islandija-HrvaškaPortugal-Švedska