Šport > Nogomet
41 ogledov

Šuker: Niko Kovač novi selektor Hrvaške

zvezde bayern robert niko kovač sportclubm
Hrvaški nogometni selektor Igor Štimac je sinoči po porazu Hrvaške (2:0) na zadnji kvalifikacijski tekmi v Glasgowu proti Škotski ponudil odstop.

Reprezentanca Hrvaške je bila kljub porazu druga v skupini A za Belgijo in si je priigrala dodatne kvalifikacije za mundial. Kot vse kaže, bo izvršni odbor HNS odstop sprejel.

"Po tem porazu, slabi igri na zadnjih tekmah in vseh pritiskih name bom izvršnemu odboru (IO) zveze ponudil odstop. Ne gre za to, da ne bi verjel v preboj na svetovno prvenstvo v Brazilijo, gre za moralno potezo. Videli bomo, kaj se bo zgodilo, kako se bo IO odločil. A z navijaškimi skandiranji proti meni se ne obremenjujem. Gre vedno za iste ljudi," je dejal 46-letni Igor Štimac za hrvaško nacionalno televizijo HRT po porazu na Hampden Parku v Glasgowu, ki je bil že tretji za "ognjene" na zadnjih štirih tekmah.

Predsednik hrvaške zveze (HNS) Davor Šuker je danes zjutraj ob prihodu na zagrebško letališče medijem izjavil, da Štimac zapušča krmilo "ognjenih". "Skrhan je ugled naše reprezentance. Čeprav meni osebno Štimac ni ponudil odstopa, vem, kaj moram storiti. Igor ne bo več selektor reprezentance," je danes dejal Šuker za RTL.

Niko Kovač novi selektor

"Ni bilo nobene drame. Moram biti pošten in povedati, da mi je žal za Igorja Štimca. A moramo paziti na naš ugled. Na moj predlog se je izvršni odbor Hrvaške nogometne zveze soglasno odločil, da začasno mesto selektorja Hrvaške prevzame Niko Kovač, dosedanji selektor mlade reprezentance," je zgodaj popoldne na novinarski konferenci v zagrebškem hotelu Hilton po zasedanju izvršnega odbora Hrvaške nogometne zveze povedal predsednik HNS Šuker.

Ob tem je izvršni odbor HNS sprejel tudi sklep, da se Ivan Strinić in Dejan Lovren kaznujeta z 20.000 evri zaradi nešportnega obnašanja na tekmi s Škotsko v Glasgowu. Omenjena nogometaša sta se po drugem golu Škotske, ko so domači po ubranjeni enajstmetrovki v mrežo potisnili odbitek, vsem na očeh začela prepirati, kdo je kriv za takšen zadetek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice