Šport > Nogomet
16 ogledov

Hrvati res po Januzaja: mama Hrvatica!

Januzaj Westwood O'Shea Sunderland Manchester United gol mreža Reuters
Mnogi so mislili, da se je trener Manchester Untieda David Moyes zmotil, ko je po tekmi s Sunderlandom med reprezentančnimi snubci mladega Adnana Januzaja omenil tudi Hrvaško.

Toda škotski trener Manchester Uniteda je imel še kako prav, to je zdaj za Sportske novosti potrdil tudi trener Ivo Šušak, ki pri Hrvaški nogometni zvezi (HNS) skrbi za pridobivanje podatkov in kontaktov s potencialnimi hrvaškimi reprezentanti.

"Njegovo ime je v moji beležki vpisano že pol leta. Mojo pozornost je pritegnil nek hrvaški nogometni agent, sicer albanskih korenin. Januzaj je po očetu s Kosova, ampak po informacijah, ki sem jih dobil, je njegova mama Hrvatica, zato so nas tudi opozorili, da moramo biti pozorni nanj. Direktno z Adnanom nismo govorili, gotovo pa bomo v tej smeri pohiteli," je za nekdaj najbolj brani športni dnevnik na področju bivše Jugoslavije dejal nekdanji trener Maribora.

Veliko Albancev s Kosova "čuti" Hrvaško

"On je zelo zanimiv potencial, zanj se zanimajo številne reprezentance. Verjetno ga ne bo lahko dobiti, čeprav precej Albancev s Kosova čuti naklonjenost do Hrvaške. Glede na to, da ni igral niti za eno reprezentanco, in če je njegova mama res iz naše države, ni nobenih formalnih ovir, da ne bi izbral 'ognjenih'. Ni ovir, da bi igral za Hrvaško, to je njegova izbira," je še dodal Šušak.

Januzajev zdaj že bivši trener Sir Alex Ferguson, ki ga je označil za "čudovito uravnoteženega nogometaša", je v nedavnem intervjuju za ameriško televizijo PBS razkril, kako je v svoje vrste iz mestnega rivala Cityja zvabil Ryana Giggsa. Skrivnost? Prikupil se je mami.

Skrivnost je vedno mama

"Vsak drugi večer sem bil pri njih doma. Prišlo je do tega, da nas je Ryanova mama vprašala: 'Se boste v četrtek vrnili?' Kupovala je čaj za nas, nam kuhala kosilo. Mame so skrivnost. Mame so vedno tiste močne v družini. Vedno pravim – prepričajte mamo," je dejal Ferguson.

"Menim, da mame vedno želijo tisto, kar je najboljše. Včasih si želijo najboljšega trenerja, ker menijo, da bi lahko tisti trener iz njihovega sina ali hčerke izvlekel največ. Pri očetih je vedno nevarnost, da bi skušali svoje življenje izživeti prek sina. Malce je tega. Ne pri vseh. Ampak se dogaja. Videl sem že takšne zgodbe, a pri mamah ne, ona to ne stori na tak način, samo reče: 'Moj fant, želim si več tega in onega za mojega fanta!'" je nasvet, ki ga bodo morda poslušali tudi pri HNS, še zaključil Sir Alex.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.