Šport > Nogomet
8835 ogledov

Brez milosti za nogometne zvezdnike, ki so napadli sodnika

Urugvajska nogometna reprezentanca Epa
Fifa je po napadu na sodnika kaznovala Urugvajce.

Krovna nogometna zveza Fifa je danes določila kazni za izgred po tekmi na svetovnem prvenstvu v Katarju med Gano in Urugvajem, ko so nekateri urugvajski nogometaši napadli sodnike, navijači pa so se neprimerno obnašali. Kazni prepovedi igranja so dobili kar štirje igralci, urugvajska zveza pa bo morala plačati še 50.000 švicarskih frankov globe.

Urugvajska nogometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Incident se je zgodil na tekmi Urugvaja in Gane, ko nemški sodnik Daniel Siebert ni dosolil enajstmetrovke za južnoameriško ekipo. Ta je takrat vodila z 2:0, če bi zmagala s 3:0, bi se uvrstila v osmino finala, tako pa je napredovala Južna Koreja. Nekateri igralci so po koncu tekme zato obkrožili sodnika in ga verbalno napadli.

Urugvajska zveza bo morala poleg denarne kazni na naslednji mednarodni reprezentančni tekmi delno zapreti domači stadion oziroma bosta morali biti tribuni za goloma prazni.

Urugvajska nogometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Kaznovani igralci so največji zvezdniki Urugvaja Fernando Muslera (Galatasaray) in Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), ki bosta morala počivati na štirih tekmah, po eno tekmo prepovedi sta dobila Edinson Cavani (Valencia) in kapetan Diego Godin (Velez Sarsfield). Vsak bo moral odšteti še 20.000 frankov kazni, udeležiti pa se bodo morali tudi dobrodelnega nogometnega dogodka v korist skupnosti.

Komentarjev 1
  • mph2 21:45 28.januar 2023.

    Blage kazni.