Šport > Nogomet
26 ogledov

Ibra odgovarja: ''Kvaliteta ni zastonj''

zlatan ibrahimović psg EPA
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović se je odzval na mnenja kritikov, ki se pritožujejo nad njegovo plačo v dresu Paris Saint-Germaina. Napadalec je eden od najbolje plačanih nogometašev na svetu; na leto zasluži 14 milijonov evrov.

zlatan ibrahimović psg | Avtor: EPA EPA
Zlatan Ibrahimović se je v poletnem prestopnem roku iz Milana preselil v francoski PSG, kjer prejema 14 milijonov evro letne plače – številka, ki je med nekaterimi sprožila val ogorčenja. Toda nekdanji zvezdnik Ajaxa odgovarja, da so kritike neupravičene. ''Kvaliteta ni zastonj. Ne razumem kritikov. Več kot zaslužim, večji davek plačam Franciji," se je jezil Ibra, ki je sezono začel udarno, saj je v štirih tekmah zabil že pet golov. Kljub temu PSG na lestvici za vodilni Marseillom zaostaja šest točk.

''PSG ni Barcelona, Inter ali Juventus''

Ibrahimović priznava, da se Paris Saint-Germain ne morem kosati s klubi, kot so Barcelona, Inter in Juventus, saj jim manjka nekaj izkušenj na najvišji nogometni ravni. ''Nismo na isti ravni kot Barcelona, Juve ali Inter. Nismo še vajeni osvajanja lovorik. Manjkajo nam izkušnje,'' je povedal Šved, za primerjavo pa je omenil Manchester City, ki mu lani kljub naslovu v angleški prvi ligi ni uspelo napredovati iz skupinskega dela Lige prvakov. ''City je lani izpadel v skupinskem delu, a zato niso bili slaba ekipa. Preprosto niso bili vajeni igranja v Ligi prvakov,'' je povedal Ibra, ki je bil v mlajših letih velik oboževalec Brazilca Ronalda. ''On je bil edini igralec, zaradi katerega sem prižgal televizijo in gledal nogomet,'' je dodal 30-letnik.

Ibrahimović v zgodovino lige prvakov

Ibrahimović še nikoli ni osvojil Lige prvakov, toda napadalec se bo v torek vendarle zapisal v zgodovino tega tekmovanja. V njem bo namreč zaigral že s svojim šestim klubom, toliko jih v ligi prvakov ni zamenjal še nihče. Letos je iz Milana prestopil v PSG, pred tem pa je v najmočnejšem klubskem tekmovanju igral še za Ajax, Juventus, Inter in Barcelono.

Do zdaj so bili s petimi klubi rekorderji Francoza Nicolas Anelka (Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Fenerbahce, Chelsea) in Stephane Dalmat (Bordeaux, Inter, Lens, PSG, Marseille), Španec Fernando Morientes (Real Madrid, Monaco, Liverpool, Valencia, Marseille), Argentinec Hernan Crespo (Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Milan) ter Brazilec Emerson (Bayer Leverkusen, Roma, Juventus, Real Madrid, Milan).

Komentarjev 1
  • wester62 16:09 17.september 2012.

    ta pa je prepotenten. mislim,da ne sodi med 10 naj.