Šport > Nogomet
33 ogledov

Ibrahimović: "Jaz sem legenda že zdaj"

Zlatan ibrahimović PSG EPA
Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je dobil še eno priznanje, a tokrat ne nogometno. V svojem domačem mestu Malmo je namreč dobil svoj kotiček na Sprehajališču slavnih.

"To je velika čast in pomeni, da sem nekaj dosegel v svoji karieri. Legenda po navadi postaneš po smrti, jaz pa sem tako že zdaj živa legenda," je za revijo France Football dejal kapetan švedske reprezentance Zlatan Ibrahimović.

Zlatan je trenutno v svoji domovini, kjer čaka na kvalifikacijsko tekmo s Kazahstanom, ki bo na sporedu v torek. Mestne oblasti v Malmoju pa so to izkoristile tudi za počastitev svojega verjetno najslavnejšega meščana s tem, da so mu dodelili mesto na Sprehajališču slavnih.

So pa novinarji Ibrahimovića povprašali tudi po razlogu za to, da svojih zadetkov ne proslavlja. Vzporednica z "žalostnim" Cristianom Ronaldom se je ponudila kar sama od sebe. A je napadalec PSG-ja zavrnil vsakršno podobnost s portugalskim zvezdnikom.

"Vidim, na kaj ciljate, poskušate me primerjati z nekom. A mene ne morete enačiti z njim. Ko zabijem gol v 27. sekundi, tako kot proti Lillu, je do konca tekme še več kot 89 minut in do konca se lahko zgodi še veliko. Zato svoje zadovoljstvo raje pokažem ob zaključku srečanja," je Ibrahimović pojasnil svojo zadržanost ob sicer najbolj zadovoljujočem trenutku za vsakega napadalca.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 09:44 10.september 2012.

    Ti bukvić, zapomni si, da je po navadi lastna hvala malo stala!!!!!